Ingredience: | |||||
vejce | 2 ks | malý banán | 1 ks | hrozinky | hrst |
mletý mák | 70 g | mleté ořechy | 30 g | med | 1 lžička |
prášek do perníku | 1 lžička | sůl | špetka | citronová kůra | špetka |
Mám před sebou volný víkend plného učení na dvě zkoušky, které mám po neděli, a tak jsem si řekla, že bych mohla zkusit upéct něco nového. Ať žije prokrastinace. Po dvouměsíční „nemoci“ trouby, která už konečně zase spolupracuje („hurá!!“) jdu do toho. Vzhledem k surovinám doma, jsem si vybrala zdravý makovník.
Nejprve si dáme vařit vodu v konvici, kterou následně zalijeme misku s hrozinkami zhruba na 10 minut, aby změkly, v mezičase si ušleháme sníh ze dvou bílků. Vedle v misce žloutek mezitím smícháme se špetkou soli a s medem. Poté banán a slité hrozinky rozmixujeme na kaši. Do mísy nasypeme ořechy, mák, prášek do perníku, špetku citronové kůry, vmícháme žloutky a poté opatrně smícháme se sněhem z bílků. Vzniklou hmotu nalijeme do formy a vložíme do vyhřáté trouby cca 180 stupňů na 30- 40 minut.
Jak mi poradila má sestra, je super si pečící papír namočit a poté se dá krásně natvarovat do formy. Já použila formu malou, takže byl makovník dost nízký. Dobrou chuť!:)
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI