Makovník s ořechy zpět

Ingredience:
vejce2 ksmalý banán1 kshrozinky hrst
mletý mák70 gmleté ořechy30 gmed1 lžička
prášek do perníku1 lžičkasůl špetkacitronová kůra špetka
vejce 2 ks, malý banán 1 ks, hrozinky hrst, mletý mák 70 g, mleté ořechy 30 g, med 1 lžička, prášek do perníku 1 lžička, sůl špetka, citronová kůra špetka

Příprava

Mám před sebou volný víkend plného učení na dvě zkoušky, které mám po neděli, a tak jsem si řekla, že bych mohla zkusit upéct něco nového.  Ať žije prokrastinace. Po dvouměsíční „nemoci“ trouby, která už konečně zase spolupracuje („hurá!!“) jdu do toho. Vzhledem k surovinám doma, jsem si vybrala zdravý makovník.

Nejprve si dáme vařit vodu v konvici, kterou následně zalijeme misku s hrozinkami zhruba na 10 minut, aby změkly, v mezičase si ušleháme sníh ze dvou bílků. Vedle v misce žloutek mezitím smícháme se špetkou soli a s medem. Poté banán a slité hrozinky rozmixujeme na kaši. Do mísy nasypeme ořechy, mák, prášek do perníku, špetku citronové kůry, vmícháme žloutky a poté opatrně smícháme se sněhem z bílků.  Vzniklou hmotu nalijeme do formy a vložíme do vyhřáté trouby cca 180 stupňů na 30- 40 minut.

Jak mi poradila má sestra, je super si pečící papír namočit a poté se dá krásně natvarovat do formy. Já použila formu malou, takže byl makovník dost nízký. Dobrou chuť!:) 


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2014-05-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI