Makový závin zpět

Ingredience:
hladká mouka250 gcukr50 gmáslo25 g
žloutky2 ksčerstvé droždí15 gmléko100 - 120 ml
sůl1/4 lžičkyvejce na pomazání1 ksmletý mák1 hrnek
cukr1/2 hrnkumléko dle potřebyperníkové koření dle chuti
povidla dle chuti
hladká mouka 250 g, cukr 50 g, máslo 25 g, žloutky 2 ks, čerstvé droždí 15 g, mléko 100 - 120 ml, sůl 1/4 lžičky, vejce na pomazání 1 ks, mletý mák 1 hrnek, cukr 1/2 hrnku, mléko dle potřeby, perníkové koření dle chuti, povidla dle chuti

Příprava

Máte rádi mák a nebo raději tvaroh či ořechy? Udělejte si výborný kynutý závin, kterým zaručeně uděláte radost všem kolem sebe.

Těsto na závin můžete zadělat ručně, v robotu a nebo v pekárně, tak jako já.

Množství mléka velmi záleží na velikosti žloutků a savosti mouky. Proto dejte raději méně, a když bude potřeba, tak přidejte.

Na teplém místě nechte kynout jeden a půl hodiny. 

Vál si můžete lehce pomoučnit a vyválejte placku cca 0.5cm silnou, kterou potřete makovou náplní.

Tu si připravte svařením mletého máku, mléka, cukru, špetky perníkového koření a velké lžíce povidel.

Nechte vychladit, potřete plát těsta, stočte a spojem dolů dejte na plech s pečícím papírem.

Potřete bílkem a nařízněte. Pára tak bude moct unikat a nebude se vám trhat.

Já peču v parní troubě na 180°C 30 minut. Jak budete péct vy, záleží na vaší troubě.

Dobrou chuť!

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2019-03-19 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI