Makronky zpět

Ingredience:
mandlová mouka138 gcukr moučka125 gbílky105 g
cukr krupice105 gčervené tekuté potravinářské barvivo1 lžička
mandlová mouka 138 g, cukr moučka 125 g, bílky 105 g, cukr krupice 105 g, červené tekuté potravinářské barvivo 1 lžička

Příprava

Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem.

Makronky, francouzský dezert z mandlové mouky, který můžete připravit v nejrůznějších barvách a s nejrůznějšími náplněmi.

Mandlovou mouku s moučkovým cukrem promixujte a prosejte. Bílky a cukr krupici začneme šlehat. Nejprve šlehejte na nízké otáčky, poté otáčky zvyšte na střední a šlehejte, až dosáhnete lesklé konzistence. Zvyšte otáčky na maximum a šlehejte, až vznikne pevný sníh. trvá to asi 9 minut. Přidejte barvivo. Sníh je úplně pevný a vypadá vysušeně. 

Přisypte do něj mandlovo-cukrovou směs a míchejte a obracejte gumovou stěrkou, dokud nedosáhnete tekuté konzistence.
dejte do cukrářského sáčku s hladkou koncovkou a na plech nastříkejte kolečka. Každým plechem důrazně uhoďte párkrát o stůl, abyste se zbavili vzduchových bublin.  N
echte půl hodiny ležet, aby zaschly. 

Troubu předehřejte na 150°C a pečte 18-20 minut. 
Po dopečení je ihned sundejte (i s pečícím papírem) z plechu. A poté je naplníme třeba nutellou nebo marmeládou nebo pudingem :)

2015-03-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptutěžká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostsvatba
Čas přípravy45 min
Nápojaperitiv
Nákladyvyšší

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI