Těsto: | |||||
hladká mouka | 330 g | sušené droždí | 10 g | jedlá soda | 1 lžička |
cukr | 60 g | sůl | 1/4 lžičky | "šťastná" vajíčka | 3 ks |
voda | cca 350 ml | ||||
Na dokončení: | |||||
opražené nesolené arašídy | 200 g | cukr | 100 g | máslo + na smažení | 120 g |
javorový nebo Golden sirup | dle chuti |
Tento recept jsem se naučila na kurzu vaření v Café Buddha pod vedením úžasné šéfkuchařky Sofia Smith a mám obrovskou radost, že mi dovolila ho zveřejnit na mém blogu. Já jsem totiž snad ještě lepší lívance nejedla. Tradičně se prý na malajských trzích podávají s opraženými arašídy, můžete ale naplnit i čokoládou, kondenzovaným mlékem nebo nakrájenými banány.
1. V misce si smícháme mouku, droždí, jedlou sodu, cukr a sůl.
2. V druhé misce prošleháme vejce s vodou a smícháme se suchými ingrediencemi. Mísu přikryjeme potravinovou fólií a necháme 2 hodiny odpočinout.
3. Na nepřilnavou pánev si dáme trochu másla a smažíme na ní lívanec (dělám průměr cca 15 cm). Pozor, smažíme pouze z jedné stryn. Když nám začne těsto nahoře trochu pobublávat, posypeme lívanec cukrem a nasekanými oříšky a překlopíme napůl.
4. Hotový lívanec polijeme sirupem a posypeme nasekanými arašídy.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI