Malajské lívance s oříšky zpět

Těsto:
hladká mouka330 gsušené droždí10 gjedlá soda1 lžička
cukr60 gsůl1/4 lžičky"šťastná" vajíčka3 ks
vodacca 350 ml
Na dokončení:
opražené nesolené arašídy200 gcukr100 gmáslo + na smažení120 g
javorový nebo Golden sirup dle chuti
hladká mouka 330 g, sušené droždí 10 g, jedlá soda 1 lžička, cukr 60 g, sůl 1/4 lžičky, "šťastná" vajíčka 3 ks, voda cca 350 ml, opražené nesolené arašídy 200 g, cukr 100 g, máslo + na smažení 120 g, javorový nebo Golden sirup dle chuti

Příprava

Tento recept jsem se naučila na kurzu vaření v Café Buddha pod vedením úžasné šéfkuchařky Sofia Smith a mám obrovskou radost, že mi dovolila ho zveřejnit na mém blogu. Já jsem totiž snad ještě lepší lívance nejedla. Tradičně se prý na malajských trzích podávají s opraženými arašídy, můžete ale naplnit i čokoládou, kondenzovaným mlékem nebo nakrájenými banány.

1. V misce si smícháme mouku, droždí, jedlou sodu, cukr a sůl. 

2. V druhé misce prošleháme vejce s vodou a smícháme se suchými ingrediencemi. Mísu přikryjeme potravinovou fólií a necháme 2 hodiny odpočinout. 

3. Na nepřilnavou pánev si dáme trochu másla a smažíme na ní lívanec (dělám průměr cca 15 cm). Pozor, smažíme pouze z jedné stryn. Když nám začne těsto nahoře trochu pobublávat, posypeme lívanec cukrem a nasekanými oříšky a překlopíme napůl. 

4. Hotový lívanec polijeme sirupem a posypeme nasekanými arašídy.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ.

2019-09-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI