Malinové truffels zpět

Ingredience:
čerstvé či mražené maliny (200 g pyré)280 gpráškový cukr4 lžícekvalitní čokoláda (55%)450 g
smetana12 lžicjavorový sirup2 lžíce
čerstvé či mražené maliny (200 g pyré) 280 g, práškový cukr 4 lžíce, kvalitní čokoláda (55%) 450 g, smetana 12 lžic, javorový sirup 2 lžíce

Příprava

Povím vám pohádku o tom, jak jsem potřebovala zpracovat malinové pyré, kterému měla již brzy skončit spotřební lhůta. Tak tiše seďte a dobře čtěte.
Bylo to kdysi dávno, co jsem v zápalu tvořivosti koupila malinové pyré. Plna odhodlání jsem chtěla temperovat čokoládu a následně pralinky plnit lahodným malinovým krémem. Léta (týdny) ubíhala (y) a žádné temperování se nekonalo. Už všichni věřili, že bude pyré vyhozeno, když v tom jsem objevila tento recept! Recept pro lenošné lidi. :D Žádné temperování ani vylévání a vyklepávání forem. Jen lahodná malinová chuť obalená silnou vrstvou kvalitní čokolády.
 
Maliny rozmixujeme a přes sítko zbavíme malinovou kaši zrníček. K šťávě přidáme čtyři lžíce cukru a necháme probublat a následně vychladit. Smetanu krátce povaříme a přelijeme jí nalámanou čokoládu v míse a mícháme. Podle potřeby můžeme ještě přihřát v mikrovlnce. Směs musí být hladká. Vznikne nám čokoládová ganache, do které přidáme javorový sirup a malinové pyré.  Dáme ztuhnout alespoň na 3 hodiny do ledničky.  Z hmoty tvarujeme kuličky, které namáčíme do rozpuštěné čokolády. Můžeme ozdobit kouskem brusinky. 
 
A to by snad ani nebyla pohádka,  kdyby všichni nejedli šťastně až navěky. :)
2015-01-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostoslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI