Malinový dort se smetanovým krémem zpět

Korpus (forma o průměru 24 cm):
vejce3 kssůl špetkacukr krupice125 g
polohrubá mouka125 golej1 lžíceteplá voda2 lžíce
kypřícího prášku do pečiva špetka
Další ingredience:
maliny (borůvky) dle chutikokos dle chutimalinový sirup dle chuti
Krém:
pudink za studena OLE Dr. Öetker2 kszakysaná smetana2 kssmetana ke šlehání2 ks
Želatina:
dortové želé čiré1 ksvoda200 mlcukr2 lžíce
vejce 3 ks, sůl špetka, cukr krupice 125 g, polohrubá mouka 125 g, olej 1 lžíce, teplá voda 2 lžíce, kypřícího prášku do pečiva špetka, maliny (borůvky) dle chuti, kokos dle chuti, malinový sirup dle chuti, pudink za studena OLE Dr. Öetker 2 ks, zakysaná smetana 2 ks, smetana ke šlehání 2 ks, dortové želé čiré 1 ks, voda 200 ml, cukr 2 lžíce

Příprava

Pohodové pondělí přeji. O víkendu jsme měli u nás oslavu a hnedle jsem měla přání od syna "Mamí, upečeš mi malinový dort?". No tak to nejde říci ne, že jo.Tak tady je receptík.

Nejprve si upečeme světlý korpus, vymažeme a vysypeme hrubou moukou dortovou formu (průměr 24 cm). Poté si předehřejeme troubu na 180°C a vyšleháme bílky se špetkou soli v tuhý sníh. Pak si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do formy a pečeme “dorůžova”. Zdali je těsto upečené, to raději vyzkoušíme špejlí.

Postup výroby dortu:

Než nám vychladne korpus na dort, tak si připravíme krém. Všechny ingredience na krém si umixujeme ručním šlehačem do hladka. Dortový korpus si 1x prořízneme. Spodní část korpusu potřeme malinovým sirupem, poté navrstvíme krém a přiklopíme druhou půlkou korpusu. Poté celý dort pomažeme krémem, ozdobíme malinami a borůvkami. Boky dortu obsypeme kokosem. Teď si připravíme želatinu. Všechny ingredience za stálého míchání přivedeme k varu a sporák vypneme. Želatinu ještě chvilku mícháme a tím nám trochu zchladne a ztuhne, než ji na ovoce nalijeme (nesmíme nalévat vařící). Jelikož ovoce nemáme vyskládané do roviny, použijeme na želatinu mašlovačku a ovoce jí potřeme. Dort uložíme do lednice a necháme vychladit.

2019-06-05 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI