Sušenkový základ: | |||||
máslové sušenky (bebe, máslové věnečky nebo jiné oblíbené sušenky) | 1 a 1/2 hrnku | cukr (vcelku jedno jestli krupice nebo mletý) | 3 lžíce | máslo | 1/3 hrnku |
Sýrový střed: | |||||
sýr Philadelphia | 2 balení | moučkový cukr | 1/2 hrnečku | vanilková esence (nebo 1/2 vanilkového lusku) | 1 lžička |
vejce | 2 ks | ||||
Malinová omáčka: | |||||
maliny (vanička čerstvých nebo mimo sezonu mražené) | 250 g | voda | 300 ml | vanilkový cukr | 20 g |
solamyl | 20 g |
Lehoučký dezert pro jarní a letní dny.
Nějakou dobu jsem hledala na internetu recept na cheesecake.
V jednom míchali tvaroh s philadelphií, jinde zase mascarpone se šlehačkou.. Nedávno jsem jeden tvarohový cheesecake zkoušela, ale na můj vkus byl až příliš hutný. Kombinaci mascarpone a šlehačky máme moc rádi, ale popravdě, je od pravého cheesecaku chuťově dost vzdálená.
Nakonec jsem našla klasický recept na cheesecake ze sýru philadelphia. Množství sýru jsem zredukovala na polovinu a nahradila ji malinovou omáčkou. Příprava dortíku je velmi snadná, byl hotový do hodinky i s pečením. Zkoukněte hravé video a pusťte se do toho! Je moc dobrý a chuťově vyladěný.
Sušenkový základ
V mixéru pomixujte rozdrobené sušenky na jemno. Poté přidejte máslo a cukr a opět pomixujte. Směs namačkejte na dno kulaté dortové formy (podkládám pečícím papírem).
Sýrový střed
V robotu ušlehejte sýr s cukrem a vanilkovou esencí. Poté zašlehejte do směsi vajíčka. Směs nalejte na základ ze sušenek.
Pečení
Pečte na 160°C 35 minut (směs by měla být tuhá a na povrchu začne mírně zlátnout).
Malinová omáčka
Vodu s cukrem a solamylem smíchejte v hrnci (použijte šlehací metlu) a poté na středním plameni svařte. Sundejte z plotny a do směsi zamíchejte maliny. Směs nalijte na sýrový krém.
Chlanutí a tuhnutí
Tímto je cheescake hotov, nechejte jej vychladnout na lince a poté v lednici nejlépe do druhého dne.
Na přípravě dortu je skvělé, že si nemusíte moc lámat hlavu s teplotou surovin skládající se na sebe. Při většině různých dortů si musíte dávat pozor, aby byly vrstvy řádně vychladlé, aby se například šlehačkový krém nezačal rozpouštět na teplém piškotu. Zde se vrství teplá ovocná omáčka na vychládající sýrový krém a poté vše chladne společně.
Ještě malý tip, před vytáhnutím z formy lehce ojeďte nožem vnitřní okraj formy, aby nebyly krémy na formu nalepené a tím pádem by mohly při otevírání formy popraskat. Ještě lépe situaci vyřešíte, pokud si mísu vyložíte pečícím papírem i po obvodu a pak jednoduše odlepíte.
P.S. Za NEkvalitu fotek je zodpovědný můj tablet, foťák byl tentokrát tuuuze daleko :)
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI