Mandarinkový dortík hrk hrk

zpět
Mandarinkový dortík hrk hrk
Těsto:
vejce2 ksmoučkový cukr80 golej80 ml
mléko100 mlpolohrubá mouka130 g
Krém:
smetana ke šlehání500 mlvanilkový pudink za studena OLE2 ksztužovač smetany2 ks
Ostatní ingredience:
kompotované mandarinky2 balenánastrouhaná čokoláda na vaření dle chuti
vejce 2 ks, moučkový cukr 80 g, olej 80 ml, mléko 100 ml, polohrubá mouka 130 g, smetana ke šlehání 500 ml, vanilkový pudink za studena OLE 2 ks, ztužovač smetany 2 ks, kompotované mandarinky 2 balená, nastrouhaná čokoláda na vaření dle chuti

Příprava

Na víkend by to chtělo nějakou dobrotu, ale času je furt málo, že jo? Takže dneska mám pro vás zase moc dobrou rychlovku, která je za chvilku hotová.

Nejprve vymažeme a vysypeme hrubou moukou formu o průměru 25 cm. Poté si předehřejeme troubu na 180°C a vyšleháme si bílky v tuhý sníh. Pak vyšleháme žloutky s cukrem moučka do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech a pečeme “do růžova”, zdali je upečené těsto vyzkoušíme raději špejlí.

Než nám korpus vychladne, tak si připravíme krém. Nejprve si necháme okapat mandarinky, ale lák z nich nevyléváme, protože jej využijeme do krému. Do uzavíratelné dózy nalijeme lák z mandarinek, smetanu, přidáme pudingové prášky a ztužovače smetany (nic nemícháme). Dózu uzavřeme víčkem. Nádobou několikrát zatřepeme (zahrkáme) a hustý krém je připraven.

Jakmile je korpus vychladlý, poklademe ho mandarinkami, potřeme krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou. Nakonec ozdobíme ušlehanou šlehačkou pomocí cukrářského sáčku a ozdobíme zbývajícími mandarinkami. Takto připravený dortík necháme vychladit.

2018-10-29 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI