Mandlová ovesná kaše zpět

Ingredience:
jemné ovesné vločky60 gvoda200 mlmandlové mléko150 ml
mandlové máslo1 lžičkazralý banán1 ksovoce dle chuti
jemné ovesné vločky 60 g, voda 200 ml, mandlové mléko 150 ml, mandlové máslo 1 lžička, zralý banán 1 ks, ovoce dle chuti

Příprava

Ovesné kaše jsou skvělou snídaní, která vám dodá energii opravdu na celé dopoledne. V létě u mě většinou vedou smoothie bowls s granolou a na teplé kaše nemám moc chuť. Když je ale venku sychravo zima a prší, mám najednou potřebu se zahřát a dopřát si něco pořádně teplého. Pro taková rána jsou ovesné kaše ideální.

Nevím jak vy, ale já nemám ráda, když je kaše tuh a skoro v ní stojí lžíce, jak se říká. Podle mě by kaše měla být krémová, nadýchaná a s každým soustem by se vám měla rozpustit v puse jako obláček. A přesně takovou jsem si pro vás dneska připravila. Mandlové mléko a máslo ji dodá ještě větší krémovost. Poprvé jsem si koupila mandlové Nemléko a musím říct, že v kaši bylo naprosto vynikající. Není to ale zrovna levná záležitost a vy použijte jakékoliv vaše oblíbené mandlové mléko, domácí je samozřejmě nejlepší.

Ovesné vločky nasypeme do hrnce a zalijeme je vroucí vodou. Vločky rychleji absorbují tekutinu a lépe změknout. Přilijeme mandlové mléko a pomalu přivedeme k varu. Když kaše začne houstnout, vmícháme do ní máslo a ještě povaříme do požadované hustoty. Ve chvíli, kdy je kaše krásně hustá a krémová, vmícháme do ní rozmačkaný banán a už jen lehce prohřejeme. 

Zdobíme libovolným ovoce. Skvěle kaši doplníte oříšky, semínky nebo další porcí ořechového másla.

2017-08-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI