Mandlová ovesná kaše zpět

Ingredience:
jemné ovesné vločky60 gvoda200 mlmandlové mléko150 ml
mandlové máslo1 lžičkazralý banán1 ksovoce dle chuti
jemné ovesné vločky 60 g, voda 200 ml, mandlové mléko 150 ml, mandlové máslo 1 lžička, zralý banán 1 ks, ovoce dle chuti

Příprava

Ovesné kaše jsou skvělou snídaní, která vám dodá energii opravdu na celé dopoledne. V létě u mě většinou vedou smoothie bowls s granolou a na teplé kaše nemám moc chuť. Když je ale venku sychravo zima a prší, mám najednou potřebu se zahřát a dopřát si něco pořádně teplého. Pro taková rána jsou ovesné kaše ideální.

Nevím jak vy, ale já nemám ráda, když je kaše tuh a skoro v ní stojí lžíce, jak se říká. Podle mě by kaše měla být krémová, nadýchaná a s každým soustem by se vám měla rozpustit v puse jako obláček. A přesně takovou jsem si pro vás dneska připravila. Mandlové mléko a máslo ji dodá ještě větší krémovost. Poprvé jsem si koupila mandlové Nemléko a musím říct, že v kaši bylo naprosto vynikající. Není to ale zrovna levná záležitost a vy použijte jakékoliv vaše oblíbené mandlové mléko, domácí je samozřejmě nejlepší.

Ovesné vločky nasypeme do hrnce a zalijeme je vroucí vodou. Vločky rychleji absorbují tekutinu a lépe změknout. Přilijeme mandlové mléko a pomalu přivedeme k varu. Když kaše začne houstnout, vmícháme do ní máslo a ještě povaříme do požadované hustoty. Ve chvíli, kdy je kaše krásně hustá a krémová, vmícháme do ní rozmačkaný banán a už jen lehce prohřejeme. 

Zdobíme libovolným ovoce. Skvěle kaši doplníte oříšky, semínky nebo další porcí ořechového másla.

2017-08-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI