Mangová zmrzlina zpět

Ingredience:
mango Eat me300 gvelké žloutky2 kscukr krupice90 g
smetana ke šlehání200 mlplnotučné mléko150 mlvanilkový extrakt pár kapek
mango Eat me 300 g, velké žloutky 2 ks, cukr krupice 90 g, smetana ke šlehání 200 ml, plnotučné mléko 150 ml, vanilkový extrakt pár kapek

Příprava

V srpnovém čísle časopisu Cosmopolitan můžete najít můj recept na domácí mangovou zmrzlinu. K receptu vám přináším i video, podle kterého se vám zmrzlina bude připravovat ještě jednodušeji. Velké poděkování patří Kubovi z Tartaletka, který video natočil a zpracoval. Pokud ještě neznáte jejich blog, určitě se mrkněte a můžete si u nich objednat nějaký z jejich neskutečně dobrých koláčů.

1) Mango si oloupeme a odkrojíme od pecky. Kousky manga dáme do blenderu a rozmixujeme na pyré.

2) V robotu si ušleháme žloutky s cukrem, dokud nejsou světlé a nadýchané.

3) V menším hrnci si svaříme smetanu, mléko a vanilkový extrakt. Směs pomalu zahříváme těsně pod bod varu.

4) Žloutkovou směs mírně zalijeme mléčnou směsí a promícháme. Nakonec žloutkovou směs nalijeme do hrnce s mléčnou směsí a celé zahříváme, než nám krém trochu zhoustne. Celou směs necháme vychladnout.

5) Vychladlou směs nalijeme do čisté mísy a promícháme s mangovým pyré. Hotovou zmrzlinu vložíme do zmrzlinovače. Pokud nevlastníme zmrzlinovač, zmrzlinu dáme do misky do mrazáku a každých 20 minut promícháme, než nám úplně neztuhne.

6) Před podáváním necháme zmrzlinu chvíli v pokojové teplotě.

2016-08-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostpiknik
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Videa
Mangová zmrzlina

 

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI