Piškot: | |||||
vejce (z bílků tuhý sníh) | 3 ks | cukr | 80 g | hladká mouka | 100 g |
marmeláda | na potření | ||||
Krém: | |||||
tvaroh | 150 g | smetana na šlehání | 100 ml | moučkový cukr | 50 g |
vanilkový cukr | 1 sáček | šťáva + kůra z 1/2 citronu | mango | 1 ks | |
prášková želatina | 10 g | čiré dortové želé | dle potřeby |
Nechce se Vám dělat s malými dortíky? Místo nich si můžete udělat jeden velký mangový dort.
V misce si do pěny ušleháme cukr se žloutky, přimícháme sníh a pak prosetou mouku. Těsto urovnáme na menší plech vyložený pečícím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 180C. Pečeme cca 12 minut do zrůžovění piškotu. Vyjmeme a necháme vychladnout. Poté vykrájíme z piškotu kolečka o průměru cca 6 - 8cm a vždy dva spojíme marmeládou. Vložíme je zpět do vykrajovacích formiček nebo každý obalíme vyšším pruhem alobalu tak, aby nám to vytvořilo formičku.
Mango okrájíme od pecky, oloupeme a dužinu rozmixujeme dohladka.
Tvaroh smícháme s cukry, citronovou šťávou a kůrou, polovinou mangového pyré a dotuha ušlehanou šlehačkou. Želatinu si necháme nabobtnat ve vodě v daném množství podle návodu, zahřejeme ji a rozpustíme. Ještě horkou vlijeme do tvarohové směsi a urovnáme na piškoty ve formičkách. Necháme zcela ztuhnout.
Mezitím si připravíme dortové želé opět podle návodu, vmícháme do něj zbytek mangového pyré a naneseme na ztuhlý krém. Opět necháme vychladnout a ztuhnout. Můžeme ozdobit ovocem.
Poznámka:
Dort můžeme samozřejmě udělat i do dortové formy, v tom případě bych dala celý tvaroh 250g, 200ml smetany a 100g cukru.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI