Mangový koláč zpět

Těsto:
hladká mouka1 a 1/2 hrnkuprášek do pečiva1 lžičkasůl (menší 1/4 lžičky) špetka
máslo (asi 100 g)1/2 hrnkucukr krystal3/4 hrnkuvejce2 ks
vanilková esence1 lžičkamůžete přidat šťávu z 2 pomerančů - je v originálním receptu, já jsem udělala bez, už tak mi přišlo těsto dost řídké dle chutimango1 ks
Poleva:
máslo4 lžícetřtinový cukr1/4 hrnku
hladká mouka 1 a 1/2 hrnku, prášek do pečiva 1 lžička, sůl (menší 1/4 lžičky) špetka, máslo (asi 100 g) 1/2 hrnku, cukr krystal 3/4 hrnku, vejce 2 ks, vanilková esence 1 lžička, můžete přidat šťávu z 2 pomerančů - je v originálním receptu, já jsem udělala bez, už tak mi přišlo těsto dost řídké dle chuti, mango 1 ks, máslo 4 lžíce, třtinový cukr 1/4 hrnku

Příprava

Mango je další ovoce, se kterým si dávám letos seznamku. Přirovnala bych ho chuťově k broskvi nebo nektarince.. Jen chutná ještě víc.. no exoticky :) Skvělé je čerstvé a ideální do letních koláčů.

POSTUP TĚSTO:
Vše smíchejte a stěrkou naneste na pečícím papírem vyloženou koláčovou formu.

MANGO:
Mango má uvnitř velkou bílou pecku, jediná možnost jak ho dobýt je obkrájet ji. Jakmile budete mít proužky manga tak vyloupněte nožem střed ze šlupky. Poté nakrájejte na měsíčky a naskládejte na těsto.

POSTUP POLEVA:
Máslo rozpusťte na střední teplotu, poté mírně přidejte teplotu a vmíchejte cukr. Nechejte povařit 2 minuty. Poté zalijte polevou mango.

Koláč poté pečte na 180°C asi 50 minut do zezlátnutí.

2014-07-23 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI