Těsto: | |||||
hladká mouka | 1 a 1/2 hrnku | prášek do pečiva | 1 lžička | sůl (menší 1/4 lžičky) | špetka |
máslo (asi 100 g) | 1/2 hrnku | cukr krystal | 3/4 hrnku | vejce | 2 ks |
vanilková esence | 1 lžička | můžete přidat šťávu z 2 pomerančů - je v originálním receptu, já jsem udělala bez, už tak mi přišlo těsto dost řídké | dle chuti | mango | 1 ks |
Poleva: | |||||
máslo | 4 lžíce | třtinový cukr | 1/4 hrnku |
Mango je další ovoce, se kterým si dávám letos seznamku. Přirovnala bych ho chuťově k broskvi nebo nektarince.. Jen chutná ještě víc.. no exoticky :) Skvělé je čerstvé a ideální do letních koláčů.
POSTUP TĚSTO:
Vše smíchejte a stěrkou naneste na pečícím papírem vyloženou koláčovou formu.
MANGO:
Mango má uvnitř velkou bílou pecku, jediná možnost jak ho dobýt je obkrájet ji. Jakmile budete mít proužky manga tak vyloupněte nožem střed ze šlupky. Poté nakrájejte na měsíčky a naskládejte na těsto.
POSTUP POLEVA:
Máslo rozpusťte na střední teplotu, poté mírně přidejte teplotu a vmíchejte cukr. Nechejte povařit 2 minuty. Poté zalijte polevou mango.
Koláč poté pečte na 180°C asi 50 minut do zezlátnutí.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI