Marmeládové koláčky zpět

Ingredience:
máslo230 gcukr krupice100 ghladká mouka350 g
žloutek1 kskypřící prášek do pečiva1/2 lžičkyvanilkový cukr1 lžička
rybízová marmeláda dle potřeby
máslo 230 g, cukr krupice 100 g, hladká mouka 350 g, žloutek 1 ks, kypřící prášek do pečiva 1/2 lžičky, vanilkový cukr 1 lžička, rybízová marmeláda dle potřeby

Příprava

Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem z blogu Annebake.

Marmeládové koláčky, jsou tak roztomilé a dobré, že jen zobete a zobete .... všichni víme, jak to za pár minut dopadá. Talířek je prázdný. Nemusíme zoufat, však to je ta pravá odměna pro každou hospodyňku.

Utřeme tuk s cukrem i vanilkovým cukrem, tak aby se vytvořila pěkně hladká hmota. Do této hmoty přidáme zbytek surovin a vypracujeme hladké těsto. Pokud se bude při práci lepit, přidejte trochu mouky.

Z těsta si uděláme kuličky o průměru asi 2cm, ale záleží více méně na vás, jak veliké chcete mít koláčky. Kuličky klademe na předem připravený plech s pečícím papírem.

Do kuliček uděláme důlek pomoučněnou rukojetí vařečky nebo odměrkou. Já používám co, mám zrovna po ruce. Důlky je dobré udělat co nejdříve po vytvarování kuličky, jinak těsto osychá a při dělání důlků praská. Pokud se stalo, že těsto moc popraskalo, vezměte ho do ruky, zahřejte, udělejte kuličku a znovu udělejte důlek, určitě se podaří.

Pokud už máte udělané důlky, naplňte zipový pytlík 3 lžícemi marmelády, promíchejte, aby nebyla moc tuhá a ustřihněte malý kousek rohu pytlíku. Takto vytvořeným otvorem můžete plnit koláčky. Pokud nemáte sáček, použijte na plnění lžičku.

Takto připravené koláčky dáme péct do trouby na 170°C asi na 15 minut. Jakmile začnou hnědnout okraje, vyndáme a necháme vystydnout. Hotovo můžeme servírovat, a nebo ujídat k čaji či kávě.

2015-03-06 Dezerty

Poznámka

Tip: Pokud se vám stalo, že po upečení bylo v koláčku málo marmelády, pravděpodobně byla velice řídká a v troubě se vypařila voda. Nezoufejte, koláček můžete doplnit i po upečení, jen je lepší nechat uležet do druhého dne

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpodzim
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI