Medové sušenky s ořechy zpět

Ingredience:
máslo nebo Hera (máslo je lepší)180 gcukr60 gmed6 lžic
hladká mouka240 gjedlá soda2 lžičkyořechy (já použila lískové)1 hrst
máslo nebo Hera (máslo je lepší) 180 g, cukr 60 g, med 6 lžic, hladká mouka 240 g, jedlá soda 2 lžičky, ořechy (já použila lískové) 1 hrst

Příprava

Asi bych k tomuto receptu měla napsat pár řádků. Minulý víkend jsem jela s firmou na teambuilding. My ženy dostaly úkol a to napéct snídani pro všechny, kdo tam pojede. Jelo nás asi 30.

Přemýšlela jsem, co upéct. Ovocný koláč ani krémový nepřipadal v úvahu, jeli jsme totiž do kempu. Sušenky, řekla jsem si. To je to, na co vsadím a na čem ukážu můj um :)

Prohledala jsem tedy weby food bloggerek a hledala jakékoliv sušenky. Narazila jsem na tyto od blogerky Děvče u plotny. Nazvala je Sušeky s třtinovým cukrem. Jsou to Švédské sušenky nazývající se Sirap (sirup), protože se do nich přidává cukrový sirup. Jsou sladké jak "cekek" ale výborné.

Postup aneb jak jsem postupovala já:
Troubu si předehřejte na 175 stupňů.
Povolené máslo smíchejte s cukrem, medem moukou a sodou a vypracujte těsto. Bude lehce lepkavé.
 
Rozdělte ho na 4 válečky a ty položte na pečící papír na plechu a lehce rozplácněte a přimáčkněte nahrubo nasekané ořechy. Při pečení se Vám rozplácnou úplně, proto je nedávejte blízko k sobě.
 
Pečte přibližně 15 minut - do zlatova. Ještě teplé je pokrájejte na proužky, nechte vychladnout a podávejte.
 
Jsou krásně měkké, na okraji křupavé, sladké po medu, prostě dokonalé k čaji, kávě či jen horkému mléku.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
2014-09-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI