Mikulášské cukroví zpět

Ingredience:
hladká mouka20 dkgcukr krupice7 dkgtuk (máslo + Hera)14 dkg
žloutky2 ks
Na potření:
džem dle chuti
Na polevu:
cukr21 dkgbílky5 ksmleté ořechy (např. vlašské)25 dkg
hladká mouka 20 dkg, cukr krupice 7 dkg, tuk (máslo + Hera) 14 dkg, žloutky 2 ks, džem dle chuti, cukr 21 dkg, bílky 5 ks, mleté ořechy (např. vlašské) 25 dkg

Příprava

Recept na toto cukroví už znám snad nazpaměť. U nás se totiž peče od mého raného dětství. Jeho výhodou je rozhodně to, že si upečete  celý plech cukroví, který pak pouze nakrájíte a máte spoustu kousků. Takže vzhůru do toho, protože ho máte za chvilku hotový.

1. Z mouky, cukru, tuku a žloutků zpracujeme těsto. Vyválíme ho, přendáme na předem vymazaný plech (35 x 40 cm) a potřeme lineckou směsí. 

2. Do robota dáme šlehat bílky. Jakmile nám začnou bělat, po lžících přidáváme cukr a bílky vyšleháme do pevné pěny. Nakonec lehce vmícháme umleté ořechy. Ořechovou náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto.

3. Pečeme na 175 stupňů cca 20 minut, až začne povrch zlátnout. 

4. Ještě teplé nakrájíme na malé čtverečky, případně vykrajujeme např. srdíčka.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2017-12-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI