Mini cheesecakes s burákovým máslem zpět

Korpus:
sušenky (mix Bebe dobré ráno a Bebe rodinné)60 gburákové (arašídové) máslo30 g
Krém:
čerstvý krémový sýr (Philadelphia, Palouček)250 gburákové (arašídové) máslo90 gtřtinový cukr50 g
kukuřičný škrob1/2 lžičkysmetana ke šlehání40 mlvelké vejce1 ks
Čokoládová poleva:
hořká čokoláda 50-60%40 gsmetana ke šlehání 33%40 garašídy a kousky sušenek na posypání
sušenky (mix Bebe dobré ráno a Bebe rodinné) 60 g, burákové (arašídové) máslo 30 g, čerstvý krémový sýr (Philadelphia, Palouček) 250 g, burákové (arašídové) máslo 90 g, třtinový cukr 50 g, kukuřičný škrob 1/2 lžičky, smetana ke šlehání 40 ml, velké vejce 1 ks, hořká čokoláda 50-60% 40 g, smetana ke šlehání 33% 40 g, arašídy a kousky sušenek na posypání

Příprava

Jako milovník burákového másla jsem se na tenhle cheesecake chystala už dlouho. Respektive na jeho pečenou variantu. Vůbec jsem si totiž nedokázala představit, jak bude burákové máslo ve spojení se sýrem chutnat. Teď už to vím, je to skvělá kombinace.

Cheesecake je krásně krémový, řekla bych ještě více, než klasický. Burákové máslo není v chuti dominantní, naopak jen lehce decentní. A čokoládová poleva to hezky doplňuje. Pokud nejste vyloženě odpůrci buráků nebo alergici, doporučuji tuhle kombinaci vyzkoušet.

Recept jsem upravila jen na menší množství dortíků, podle velikosti košíčků připravíte 6 - 7 kousků. Jako u všech cheesecaků, i tady je důležité, aby všechny suroviny měly pokojovou teplotu. Vyndejte je tedy včas z lednice. 

Burákové máslo kupuji v Lidlu v rámci amerických týdnů. Obsahuje 95% arašídů a jen nepatrné množství cukru a soli, chuťově je velmi dobré. Použít můžete jemné i s kousky arašídů.

Troubu předehřejte na 150 stupňů, formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. Já jsem použila košíčky o průměru dna 5 cm a výšce 3,2 cm. Pokud máte menší, rozdělte těsto raději do 7 košíčků. 

Sušenky rozmixujte a smíchejte s burákovým máslem. Můžete ho předem trochu nahřát v mikrovlnce, pokud je příliš tuhé. Směs rozdělte do připravených 6 - 7 košíčků a pomocí lžičky přimáčkněte do dna.

Do mísy dejte sýr, burákové máslo, cukr a škrob a při nízkých otáčkách dobře prošlehejte. Přidejte vejce a zašlehejte. Nakonec přilijte smetanu, a dobře promíchejte. Těsto rozdělte do košíčků a dejte péct do vyhřáté trouby asi na 20 - 25 minut.

Nechte ve formě zcela vychladnout, pak přikryjte folií nebo alobalem a dejte na několik hodin chladit do lednice (nejlépe přes noc).

Čokoládu nasekejte na malé kousky, dejte do misky a zalijte horkou smetanou. Nechte chvilku stát, pak vymíchejte do hladké emulze. Za občasného míchání nechte polevu vychladnout a mírně zhoustnout, pak nalijte na vychlazené dortíky. Ozdobte arašídy a kousky sušenek. Dejte chladit do lednice.

2017-04-21 Dezerty

Poznámka

Inspirace z webu http://www.mojewypieki.com

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI