Minidezerty z piškotové rolády zpět

Těsto na piškotovou roládu:
vejce4 kscukr4 lžícepolohrubá mouka4 lžíce
marmeláda dle chutismetana ke šlehání dle potřebyztužovač šlehačky dle potřeby
vejce 4 ks, cukr 4 lžíce, polohrubá mouka 4 lžíce, marmeláda dle chuti, smetana ke šlehání dle potřeby, ztužovač šlehačky dle potřeby

Příprava

Z obyčejné piškotové rolády minidezerty? ANO! Přátelé, takto to dopadne, když čekáte návštěvu a nemáte připraveného nic ke kávě! Doma jsme měli jen obyčejnou piškotovou roládu s domácí marmeládou, kterou si přála Vendulka. Tak jsem honem rychle vymýšlel, co připravím pro návštěvu. Takže šup šup, ušlehat šlehačku, ozdobit a návštěva může přijít, protože minidezerty jsou hotové.

Utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme mouku a ručně vmícháme tuhý sníh z bílků. 

Těsto rozetřeme na pečící papír potřený olejem a pečeme na 180°C do růžova. Poté počkáme pár minut, aby z rolády odešla vařící pára, a poté ještě teplou roládu stočíme i s papírem a necháme vychladnout. Po vychladnutí roztočíme, potřeme marmeládou, zatočíme a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Příprava minidezertů

Roládu nakrájíme na plátky a urovnáme na talíř. Ze smetany a ztužovače ušleháme šlehačku, kterou zdobíme připravené plátky rolády. Nakonec ozdobíme ovocem a pro větší efekt použijeme čokoládové trubičky nebo hoblinky. 

VENDY TIP! Minidezery jdou ještě vylepšit, pokud se pod šlehačku navrství uvařený puding.

2017-05-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI