Minidezerty z piškotové rolády

zpět
Minidezerty z piškotové rolády
Těsto na piškotovou roládu:
vejce4 kscukr4 lžícepolohrubá mouka4 lžíce
marmeláda dle chutismetana ke šlehání dle potřebyztužovač šlehačky dle potřeby
vejce 4 ks, cukr 4 lžíce, polohrubá mouka 4 lžíce, marmeláda dle chuti, smetana ke šlehání dle potřeby, ztužovač šlehačky dle potřeby

Příprava

Z obyčejné piškotové rolády minidezerty? ANO! Přátelé, takto to dopadne, když čekáte návštěvu a nemáte připraveného nic ke kávě! Doma jsme měli jen obyčejnou piškotovou roládu s domácí marmeládou, kterou si přála Vendulka. Tak jsem honem rychle vymýšlel, co připravím pro návštěvu. Takže šup šup, ušlehat šlehačku, ozdobit a návštěva může přijít, protože minidezerty jsou hotové.

Utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme mouku a ručně vmícháme tuhý sníh z bílků. 

Těsto rozetřeme na pečící papír potřený olejem a pečeme na 180°C do růžova. Poté počkáme pár minut, aby z rolády odešla vařící pára, a poté ještě teplou roládu stočíme i s papírem a necháme vychladnout. Po vychladnutí roztočíme, potřeme marmeládou, zatočíme a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Příprava minidezertů

Roládu nakrájíme na plátky a urovnáme na talíř. Ze smetany a ztužovače ušleháme šlehačku, kterou zdobíme připravené plátky rolády. Nakonec ozdobíme ovocem a pro větší efekt použijeme čokoládové trubičky nebo hoblinky. 

VENDY TIP! Minidezery jdou ještě vylepšit, pokud se pod šlehačku navrství uvařený puding.

2017-05-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI