Mousse di ricotta con salsa di prugne zpět

Ingredience:
čerstvé blumy nebo švestky (půl kila použijeme na teplý krém, zbytkem ozdobíme pohár)700 gčerstvá ricotta Gran Moravia400 gvanilkový cukr70 g
vaječný žloutek (pokud možno od veselých slepiček :))3 kscitron (budeme potřebovat jak kůru, tak i šťávu z půlky citronu)1 kstřtinový cukr100 g
pomeranč (budeme potřebovat jenom kůru)1 kshořká čokoláda (já použila 85% belgickou) dle potřebysmetana na šlehání150 g
rum2 víčka
čerstvé blumy nebo švestky (půl kila použijeme na teplý krém, zbytkem ozdobíme pohár) 700 g, čerstvá ricotta Gran Moravia 400 g, vanilkový cukr 70 g, vaječný žloutek (pokud možno od veselých slepiček :)) 3 ks, citron (budeme potřebovat jak kůru, tak i šťávu z půlky citronu) 1 ks, třtinový cukr 100 g, pomeranč (budeme potřebovat jenom kůru) 1 ks, hořká čokoláda (já použila 85% belgickou) dle potřeby, smetana na šlehání 150 g, rum 2 víčka

Příprava

S lákavým balením čerstvé ricotty z obchůdku Gran Moravia přemýšlím, co bych z toho asi tak mohla připravit. Napadá mě jako první..dezert! Tak jsme si po nedělním obědu Spaghetti alla Puttanesca (viz. další recept) udělali sladký dezert z ricotty a čerstvých blum z Penny. 

Není to nic těžkého, v podstatě se všechno rozmixuje, ricottový krém se dá chladit do lednice a na konec se zalije teplou karamelizovanou blumou

 

Postup:

  • našleháme smetanu
  • potom mixérem promícháme ricottu a vanilkový cukr dokud nedostaneme krém
  • k ricottě přidáme žloutky, citrónovou kůru a rum a promixujeme
  • ke krému přidáme smetanu a lehce promícháme vařečkou, aby nám smetana zůstala nadýchaná
  • přidáme ještě cca 50g nastrouhané čokolády a pomerančovou kůru
  • dejte do lednice vychladit na zhruba 2h
  • poté odpeckujte blumy a dejte je vařit na pánev společně s třtinovým cukrem a šťávou z citrónu
  • jakmile omáčka zhoustne a blumy trochu změknou tak vše rozmixujte do krému
  • připravte si pohárky, do každého vložte pár čerstvých blum, vrstvu studeného ricottového krému a nakonec zalijte horkými karmelizovanými blumami
  • jako dekoraci posypejte nastrouhanou čokoládou
2014-08-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI