Mramorová vláčná bábovka zpět

Ingredience:
rostlinný tuk250 gcukr moučka200 gžloutek3 ks
tvaroh ve vaničce250 gpolohrubá mouka250 gprášek do pečiva1 ks
vanilkový cukr1 ksbílky (na sníh)3 kskakao dle potřeby
rostlinný tuk 250 g, cukr moučka 200 g, žloutek 3 ks, tvaroh ve vaničce 250 g, polohrubá mouka 250 g, prášek do pečiva 1 ks, vanilkový cukr 1 ks, bílky (na sníh) 3 ks, kakao dle potřeby

Příprava

Mám pro vás tip na něco sladkého k odpolední kávičce nebo čaji. Tato bábovka je díky tvarohu úžasně vláčná, rozhodně to není bábovka "dusivka".

Veškeré sypké ingredience - mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr - promícháme a pak přidáme 3 žloutky, tvaroh a rozpuštěnou nebo změklý tuk. Vše necháme v robotu pořádně promíchat a nakonec ručně vmícháme sníh.

Hotové těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho vmícháme kakao. Obě těsta střídavě lijeme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy. Pečeme zvolna při 180°C asi 45 minut. Hotovou bábovku vyndáme z trouby, položíme na ni talíř a překlopíme. Pokud by nám vychladla ve formě, špatně by se vyklápěla.

VENDY TIP! Pokud do světlého těsta přidáte oříšky, nebo vaječný likér, získá tak bábovka úplně šmrnc! Tak neváhejte vyzkoušet i jiné varianty, stojí to za to!

2019-10-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI