Mrkvová bábovka s čokoládou

zpět
Mrkvová bábovka s čokoládou
Ingredience:
celá vejce2 kscukr150 gpolohrubá mouka350 g
velká mrkev5 ksmléko250 mlzakysaná smetan250 g
kypřící prášek do pečiva1 ksvanilkový cukr1 ksčokoláda nalámaná na kousky dle chuti
celá vejce 2 ks, cukr 150 g, polohrubá mouka 350 g, velká mrkev 5 ks, mléko 250 ml, zakysaná smetan 250 g, kypřící prášek do pečiva 1 ks, vanilkový cukr 1 ks, čokoláda nalámaná na kousky dle chuti

Příprava

To si takhle přijde Petik ze školky, zamíří k lednici a vyndává mi mrkve a říká "péct". No co na to říct? Přece mu neřeknu ne. Ale stejný koláč jako minulý týden jsem péct opravdu nechtěla, tak jsem zkusila mrkvové těsto v kombinaci se zakysanou smetanou a čokoládou... A máme bábovku.

Nejprve si vymažeme a vysypeme strouhankou formu na bábovku. V míse si vyšleháme vejce s cukrem, přidáme mléko, zakysanou smetanu, sypké ingredience a vyšleháme těsto. Mrkve oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, čokoládu posekáme a vmícháme do těsta. Těsto vylijeme do připravené formy. Bábovku pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 60 minut. Před vytažením z trouby, zkontrolujeme špejlí, zdali je bábovka upečená. Poté bábovku ještě teplou otočíme na talíř, vyjmeme z formy, necháme vystydnout a posypeme moučkovým cukrem.

2017-03-13 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI