Mrkvová bábovka s čokoládou zpět

Ingredience:
celá vejce2 kscukr150 gpolohrubá mouka350 g
velká mrkev5 ksmléko250 mlzakysaná smetan250 g
kypřící prášek do pečiva1 ksvanilkový cukr1 ksčokoláda nalámaná na kousky dle chuti
celá vejce 2 ks, cukr 150 g, polohrubá mouka 350 g, velká mrkev 5 ks, mléko 250 ml, zakysaná smetan 250 g, kypřící prášek do pečiva 1 ks, vanilkový cukr 1 ks, čokoláda nalámaná na kousky dle chuti

Příprava

To si takhle přijde Petik ze školky, zamíří k lednici a vyndává mi mrkve a říká "péct". No co na to říct? Přece mu neřeknu ne. Ale stejný koláč jako minulý týden jsem péct opravdu nechtěla, tak jsem zkusila mrkvové těsto v kombinaci se zakysanou smetanou a čokoládou... A máme bábovku.

Nejprve si vymažeme a vysypeme strouhankou formu na bábovku. V míse si vyšleháme vejce s cukrem, přidáme mléko, zakysanou smetanu, sypké ingredience a vyšleháme těsto. Mrkve oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, čokoládu posekáme a vmícháme do těsta. Těsto vylijeme do připravené formy. Bábovku pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 60 minut. Před vytažením z trouby, zkontrolujeme špejlí, zdali je bábovka upečená. Poté bábovku ještě teplou otočíme na talíř, vyjmeme z formy, necháme vystydnout a posypeme moučkovým cukrem.

2017-03-13 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI