Mrkvové řezy s čokoládou a čokoládovým proteinem zpět

Ingredience:
velká mrkev2 kssůl špetkavejce2 ks
mléko2 šálkycelozrnná mouka3,5 šálkuřepkový/arašídový olej6 lžic
skořice1/2 lžičkyjedlá soda1 rovná lžičkačokoládový protein (nemusí být)1,5 odměrky
holandské kakao3 lžícemed3 - 5 lžicčokoláda (na vaření min 45% či kvalitnější okolo 70%)100 g
velká mrkev 2 ks, sůl špetka, vejce 2 ks, mléko 2 šálky, celozrnná mouka 3,5 šálku, řepkový/arašídový olej 6 lžic, skořice 1/2 lžičky, jedlá soda 1 rovná lžička, čokoládový protein (nemusí být) 1,5 odměrky, holandské kakao 3 lžíce, med 3 - 5 lžic, čokoláda (na vaření min 45% či kvalitnější okolo 70%) 100 g

Příprava

Protože se tento mrkvový kavalír těšil na Instagramu velké slávě, nemůžu vás recept zatajit. Jde o velmi jednoduchý a výživný dezert, ve kterém jsem použila čokoládový protein, ale stejně dobře bude fungovat i příchuť karamelu nebo arašídů. Záleží jen na vás, jaký mu dodáte "šmrnc"!

Mrkev nastrouháme nahrubo, nasypeme do větší mísy a osolíme. Po chvíli přidáme vejce, mléko, mouku, olej, skořici, jedlou sodu, protein, holandské kakao a med.

Vypracujeme těsto, které nalijeme na vysoký plech s pečicím papírem. Dáme péct při teplotě 180°C přibližně po 35 minut.

Poté koncovou částí vařečky s kulatým průřezem vytvoříme díry v pravidelných vzdálenostech. Rozpustíme čokoládu a polijeme jí připravené mrkvové řezy. Snažíme se nalévat čokoládu zejména do připravených otvorů. Po vychladnutí můžeme podávat. Dobrou chuť!

2017-10-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI