Mrkvovo-jablečné bábovičky zpět

Ingredience:
menší jablka2 ksmenší mrkev2 ksjemné ovesné vločky (můžou být i bezlepkové)100 g
pohanková nebo špaldová mouka100 grostlinný olej100 mlrostlinné mléko100 ml
vejce3 ksmed nebo datlový sirup dle chutiprášek do pečiva2 lžičky
skořice dle chutinasekané ořechy hrstrozinky hrst
menší jablka 2 ks, menší mrkev 2 ks, jemné ovesné vločky (můžou být i bezlepkové) 100 g, pohanková nebo špaldová mouka 100 g, rostlinný olej 100 ml, rostlinné mléko 100 ml, vejce 3 ks, med nebo datlový sirup dle chuti, prášek do pečiva 2 lžičky, skořice dle chuti, nasekané ořechy hrst, rozinky hrst

Příprava

Dnes jsem pro vás připravila recept na zdravé mrkvovo-jablečné bábovičky, které si můžete dát k snídani nebo odpolednímu kafíčku. Díky ovesným vločkám jsou krásně nadýchané a nastrouhaná jablíčka jim dodají na šťavnatosti. Přidat do nich můžete například vlašské ořechy, slunečnicová semínka nebo rozinky. Pokud trpíte alergií na lepek, použijte bezlepkové ovesné vločky.

Jablka a mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Přidáme ostatní suroviny a vše pořádně promícháme. Hotovým těstem plníme formu na mini bábovky. Já jsem ji před naplněním vymazala ještě kokosovým olejem. Pokud tuto formu nemáte, můžete použít klasický plech na muffiny. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 25-30 minut.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-10-05 Dezerty

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI