Mrkvovo-ořechový dortík s tvarohovým krémem zpět

Ingredience:
vejce4 ksolej250 mlcukr moučka100 g
javorový sirup1 lžícehladká mouka250 gjedlá soda1 lžička
prášek do pečiva1 kssůl špetkamletá skořice nebo perníkové koření1 lžička
jemně strouhaná mrkev300 gsekané nebo mleté oříšky100 g
Tvarohový krém:
polotučný tvaroh250 gzměklé máslo50 gcukr moučka2 lžíce
citronová šťáva1 lžíce
vejce 4 ks, olej 250 ml, cukr moučka 100 g, javorový sirup 1 lžíce, hladká mouka 250 g, jedlá soda 1 lžička, prášek do pečiva 1 ks, sůl špetka, mletá skořice nebo perníkové koření 1 lžička, jemně strouhaná mrkev 300 g, sekané nebo mleté oříšky 100 g, polotučný tvaroh 250 g, změklé máslo 50 g, cukr moučka 2 lžíce, citronová šťáva 1 lžíce

Příprava

Dnešní dopolední svačina je mrkvovo-ořechový dortík s tvarohovým krémem + presso. Opravdu jsme si pochutnali, a proto jsem Vás nemohla ošidit o receptík.

V robotu vyšlehejte vejce s olejem a cukrem. Vmíchejte mouku smíchanou se solí, práškem do pečiva, sodou a skořicí, přidejte strouhanou mrkev a sekané ořechy. Vše zpracujte v hladké jednolité těsto. Hotové těsto vlijte do dortové formy (26cm), z poloviční dávky dejte do menší dortové formy (20cm - peču většinou já) pečte v troubě předehřáté na 175°C cca 45-60 min.
Po vychladnutí prokrojit a promazat tvarohovým krém, který připravíme smícháním surovin k tomu určených, a nechat v ledničce proležet min. 3 hod.

2016-10-17 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI