Ingredience: | |||||
pomeranč | 1 ks | polohrubá mouka | 150 g | olej | 150 g |
kypřící prášek do pečiva | 1/2 sáčku | ořechy + 100 g na posypání | 200 g | nastrouhaná mrkev | 170 g |
vejce | 2 ks | sůl | špetka | skořice | 1 lžička |
Lučina | 4 kostičky (cca 80 - 100g) | cukr moučka + 3 lžíce | 150 g |
Děda mi opět přinesl mrkev ze zahrádky. No, je pravda, že má každá asi 4 další postranní kořeny a tvar teda symetrický taky není, ale je domácí! Pomeranč se doma taky našel (to se tedy divím, v tomto letním čase). Takže stačilo už jen naloupat ořechy.
Vejce smíchat s olejem a cukrem. Šťávu z 1/2 pomeranče smíchat se skořicí a prosátou mouku s práškem do pečiva, ořechy a solí. Všechny 3 směsi promixovat dohromady a přemístit do vymazané a vysypané dortové formy. Péci při 160 stupních 35 minut.
Krém: Šťáva z 1/2 pomeranče, 3 lžíce cukru moučka a 4 kostky Lučiny promísit a směsí potřít upečený, vychladlý korpus.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Inspirovala jsem se na webu kuchynelidlu.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI