Ingredience: | |||||
hořká čokoláda (nejlépe 70%) | 120 g | máslo | 60 g | "šťastná" vajíčka | 2 ks |
gtřtinový cukr | 180 g | vanilkový extrakt | pár kapek | hladká mouka (v případě bezlepkové diety mandlová mouka) | 30 g |
kvalitní kakao | 10 g | sůl | špetka |
Vámi snad nejvíce poptávaný recept je konečně na blogu. Máte je hotové za chvilku a budete se olizovat až za ušima. Teda aspoň můj manžel tyto brownies naprosto miluje. Můžete k nim udělat malinový rozvar nebo přidat kopeček kvalitní zmrzliny a hned máte nový dezert. Dejte mi určitě vědět, jestli vám chutnaly. A nezapomeňte použít kvalitní čokoládu.
1. Ve vodní lázni si rozpustíme hořkou čokoládu s máslem. Mezitím si v robotu vyšleháme vejce s cukrem (pokud není třtinový cukr jemný, doporučuji si ho ještě rozmixovat, poté se s vejcem lépe vyšlehá), špetkou soli a vanilkovým extraktem. Čokoládovou směs necháme trochu zchladnout a poté přimícháme do vyšlehaných vajec. Nakonec zlehka zamícháme s hladkou moukou (příp. mandlovou moukou) a přesátým kakaem.
2. Formu o velikosti cca 20 x 25 cm si vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem (boky formy můžeme ještě vysypat moukou nebo vyložit i boky pečícím papírem). Těsto nalijeme do formy a pečeme na 180 stupňů 30 - 40 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI