Nejlepší čokoládové brownies zpět

Ingredience:
hořká čokoláda (nejlépe 70%)120 gmáslo60 g"šťastná" vajíčka2 ks
gtřtinový cukr180 gvanilkový extrakt pár kapekhladká mouka (v případě bezlepkové diety mandlová mouka)30 g
kvalitní kakao10 gsůl špetka
hořká čokoláda (nejlépe 70%) 120 g, máslo 60 g, "šťastná" vajíčka 2 ks, gtřtinový cukr 180 g, vanilkový extrakt pár kapek, hladká mouka (v případě bezlepkové diety mandlová mouka) 30 g, kvalitní kakao 10 g, sůl špetka

Příprava

Vámi snad nejvíce poptávaný recept je konečně na blogu. Máte je hotové za chvilku a budete se olizovat až za ušima. Teda aspoň můj manžel tyto brownies naprosto miluje. Můžete k nim udělat malinový rozvar nebo přidat kopeček kvalitní zmrzliny a hned máte nový dezert. Dejte mi určitě vědět, jestli vám chutnaly. A nezapomeňte použít kvalitní čokoládu.

1. Ve vodní lázni si rozpustíme hořkou čokoládu s máslem. Mezitím si v robotu vyšleháme vejce s cukrem (pokud není třtinový cukr jemný, doporučuji si ho ještě rozmixovat, poté se s vejcem lépe vyšlehá), špetkou soli a vanilkovým extraktem. Čokoládovou směs necháme trochu zchladnout a poté přimícháme do vyšlehaných vajec. Nakonec zlehka zamícháme s hladkou moukou (příp. mandlovou moukou) a přesátým kakaem.

2. Formu o velikosti cca 20 x 25 cm si vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem (boky formy můžeme ještě vysypat moukou nebo vyložit i boky pečícím papírem). Těsto nalijeme do formy a pečeme na 180 stupňů 30 - 40 minut.

2019-05-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI