Nepečené müsli tyčinky bez přislazení ve dvou variantách - meruňky a brusinky zpět

Brusinková:
brusinky70 gdatle100 gšpaldové vločky30 g
pufovaná quinoa15 g
Meruňková:
sušené meruňky100 gsušené datle100 gkřížaly10 g
mletá skořice2 lžičkyjemné ovesné vločky20 gpufovaná quinoa10 g
brusinky 70 g, datle 100 g, špaldové vločky 30 g, pufovaná quinoa 15 g, sušené meruňky 100 g, sušené datle 100 g, křížaly 10 g, mletá skořice 2 lžičky, jemné ovesné vločky 20 g, pufovaná quinoa 10 g

Příprava

Přináším další verzi tyčinek. Vlastně rovnou dvě verze. Tentokrát je nemohu nazvat raw tyčinkami díky použité pufované quinoe. Zato splňují požadavky na zdravé müsli tyčinky. Když toto vyzkoušíte, uvidíte, že už nebudete potřebovat nakupovat ty v obchodě, které jsou plné cukru a tuku.

Výroba je v podstatě stejná jako u původní verze raw tyčinek, jen ingredience se obměnily.

Dnes přináším rovnou dvě verze příchutí - meruňky a brusinky.

Do svých tyčinek nepřidáváme žádné sladidlo. V tomto receptu ovšem budou výjimku tvořit brusinky, které se běžně prodávají proslazené. Takže v tomto případě je třeba počítat s nějakým cukrem v základu. Je to i jeden z důvodů, proč jsem s jejich použitím dlouho váhala. Nakonec jsem ale zhodnotila, že jestli si syn vybere tyčinku s brusinkami v obchodě, nebo mu ze stejných brusinek udělám tyčinky doma, ale ostatní složení si mohu lépe pohlídat, tak raději zvolím domácí verzi. Komu by to vadilo, může koupit buď neproslazené (je ale třeba připravit se na jinou chuť) nebo je nahradit jinou ingrediencí (například rozinkami).

Teď už ale k samotným receptům. Připravíme si tedy dnes dvě podobné verze.

Brusinková (6 tyčinek)

Datle pokrájíme na kousky a spolu s brusinkami rozmixujeme v mixéru. Při rozmixování postupujeme podobně jako u mého foto receptu na raw tyčinky kokos-kakao. Dáváme pozor, aby se ingredience nenalepily na nože, čímž by se mohl mixér zavařit. V případě müsli tyčinek není třeba mixovat na jemno. Kousky jsou v tyčinkách zajímavé. Když máme rozmixováno na požadovanou konzistenci, přidáme špaldové vločky a ještě chvíli mixujeme. Poté přisypeme pufovanou quinou a ručně vypracujeme těsto, které poté buď vyválíme na placku, nebo napěchujeme do nějaké vhodné obdélníkové krabičky. Vyklepneme a na pečícím papíru dáme ztuhnout na pár hodin do lednice. Poté krájíme tyčinky.

Meruňková (6 tyčinek)

Meruňky, datle a křížaly pokrájíme na kousky a rozmixujeme v mixéru. Při mixování postupujeme podobně jako u mého foto receptu na raw tyčinky kokos-kakao. Dáváme pozor, aby se ingredience nenalepily na nože, čímž by se mohl mixér zavařit. I u tohoto receptu nemixuji úplně na jemno. Když máme rozmixováno na požadovanou konzistenci, přidáme ovesné vločky a pufovanou quinou a ručně vypracujeme těsto, které poté buď vyválíme na placku, nebo napěchujeme do nějaké vhodné obdélníkové krabičky. Vyklepneme a na pečícím papíru dáme ztuhnout na pár hodin do lednice. Poté krájíme tyčinky.

Hotové tyčinky můžeme zabalit a máme je tak připravené třeba na cesty jako zdravou svačinku. Já je malému balím tak, jak vidíte v galerii. 

Dobrou chuť.

2017-04-19 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI