Nepečené sušenky s mandlovým krémem zpět

Ingredience:
datle90 gnesolené kešu ořechy200 gstrouhaný kokos150 g
mandlové mléko80 mlkokosový krém nebo kokosový olej3 lžícekakaový prášek20 g
voda na namočení datlí dle potřeby
Mandlový krém:
loupané mandle150 gmandlové mléko Prvamel100 gkokosový olej1 lžíce
javorový sirup dle chuti
Druhá verze krému:
kokosový krém Šmakoun dle potřeby
datle 90 g, nesolené kešu ořechy 200 g, strouhaný kokos 150 g, mandlové mléko 80 ml, kokosový krém nebo kokosový olej 3 lžíce, kakaový prášek 20 g, voda na namočení datlí dle potřeby, loupané mandle 150 g, mandlové mléko Prvamel 100 g, kokosový olej 1 lžíce, javorový sirup dle chuti, kokosový krém Šmakoun dle potřeby

Příprava

Jedny velmi snadné a rychlé nepečené sušenky, které mají jedinou chybu, velmi rychle se ztrácí. Jsem strašně ráda, že našemu malému mlsáčkovi zachutnala nepečená verze sušenek. Navíc se zde může každý vyřádit a přidat si to, co má nejraději. Já jsem tyto nepečené sušenky připravila ve dvou variantách. Jedna byla právě s mandlovým krémem a druhá s kokosovým krémem od Šmakouna pro maminku. Pojďme na ně.

Datle si namočíme ideálně přes noc. Následující den slijeme vodu a rozmixujeme je s částí mandlového mléka. Pokud máte výkonný mixér, můžete veškeré ingredience rozmixovat dohromady.

Já zvolila trošku jiný postup. Rozmixujeme si kešu ořechy a kokos, přidáme rozmixované datle, kakaový prášek a znovu celou směs rozmixujeme. Vzniklou hmotu si přendáme do mísy, ochutnáme a v případě potřeby přisladíme tekutým sladidlem. Já již nesladila. Dle konzistence přilijeme zbylé mandlové mléko a přidáme kokosový krém nebo olej. Je zapotřebí, aby se nám hmota nerozpadala a dobře se s ní pracovalo. Pokud budete pracovat s kokosovým olejem, přidávejte je dle pojivosti a konzistence připravované směsi.
Vezmeme si tvořítko, které naplníme připravenou směsí a umačkáme. Já jsem si na pomoc vzala vykrajovátko na linecké cukroví. Upěchovaná kolečka vytlačíme z vykrajovátka a přemístíme na pečící papír, budeme dávat vychladit a sušenky by se přilepily. 
Je na vás zda tyto sušenky budete chtít zdobit či nikoliv. 
Jednou z možností je mandlový krém, který připravíte rozmixováním mandlí společně s rostlinným mlékem. Mandlové mléko přidáváme dle konzistence, připravený krém musí být hutný, přidáme tekuté sladidlo a kokosový olej, dáme do lednice zachladit alespoň na hodinu. 
Z množství, které jsem uvedla, jsem nazdobila část sušenek a zbylý krém jsem si ponechala v lednici. Je dobré sušenky zdobit pár hodin před konzumací.

Pokud nemáme problém s konzumací vajec a syrovátky můžeme zvolit na ozdobení kokosový krém od Šmakouna.

Zvoleným krémem potřeme sušenky a ozdobíme mini kuličkami.
Na mini kuličky postačí oddělit část hmoty a v dlaních vyválet malé kuličky.
Sušenky dáme vychladit do lednice.

Přeji příjemné mlsání.

2016-11-01 Dezerty

Poznámka

Kokosový krém od Šmakouna obsahuje vaječný bílek a syrovátku takže není vhodný při alergii na mléčnou bílkovinu a bezvaječnou dietu tudíž ani vegany. Za inspiraci moc děkuji Kateřině Machálkové, která před časem připravila raw tyčinky, které mne nenechaly spát.

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI