Nepečený borůvkový dort s kešu ořechy, borůvkami a šmakounem zpět

Korpus:
ovesné vločky100 gmleté kešu ořechy, nesolené120 gkokosový olej bio50 g
kakaový prášek Raw Lifefood20 gstrouhaný kokos100 gmandlové mléko40 ml
datlový sirup1,5 lžíce
Krém:
kokosová smetana Soyatoo220 gpřírodní šmakoun100 gkakaové máslo60 g
borůvky100 gkešu ořechy, nesolené70 g
Zdobení:
kokosová smetana Soyatoo dle potřebyborůvky dle potřeby
ovesné vločky 100 g, mleté kešu ořechy, nesolené 120 g, kokosový olej bio 50 g, kakaový prášek Raw Lifefood 20 g, strouhaný kokos 100 g, mandlové mléko 40 ml, datlový sirup 1,5 lžíce, kokosová smetana Soyatoo 220 g, přírodní šmakoun 100 g, kakaové máslo 60 g, borůvky 100 g, kešu ořechy, nesolené 70 g, kokosová smetana Soyatoo dle potřeby, borůvky dle potřeby

Příprava

Tento dortík by se klidně mohl jmenovat Šmoulí dortík, udělá radost na dětské oslavě i jen tak. Nemusí být žádný výjimečný den k tomu, abychom si dopřáli něco dobrého do bříška. Já jsem dortík připravila jen tak pro potěšení syna a zároveň ke kávičce pro nás s tatínkem. Mám stále velkou zásobu mražených borůvek a tentokrát byl dortík právě z nich. Na vlně chuti s borůvkovo-ořechovým dortíkem, který byl navíc obohacen o šmakouna s kterým velmi ráda pracuji pro jeho úžasnou výživovou hodnotu.

Ovesné vločky a kešu ořechy rozemeleme na prach, kokosový olej rozpustíme a spojíme jej s rozemletými ovesnými vločkami a kešu ořechy. Přidáme kakaový prášek, strouhaný kokos, datlový sirup a mandlové mléko. Mandlové mléko jsem přidala kvůli lepšímu spojení surovin. Lze přidat více kokosového oleje, ale korpus bude tvrdší, případně budeme déle čekat než povolí po vyndání z lednice. Vzniklé těsto vtlačíme do dortové formy, prsty rovnoměrně rozprostřeme a dáme do lednice vychladit po dobu, než si připravíme krém.

Krém připravíme následovně.

Kokosovou smetanu Soyatoo šleháme na plný výkon 3 minuty.
Mezitím si nakrájíme přírodního šmakouna na kostky, kakaové máslo nastrouháme najemno, přidáme borůvky, namleté kešu ořechy. Vše společně vyšleháme tyčovým mixérem a postupně přidáváme našlehanou kokosovou smetanu, část smetany si dáme stranou na finální zdobení. Vzniklý krém navrstvíme na korpus, rovnoměrně rozetřeme a dáme do lednice minimálně na 1 hodinu ztuhnout. Po vychlazení korpusu a krému dort nazdobíme zbylou smetanou a borůvkami. Je ideální ještě nazdobený dort vložit krátce do lednice, aby nám smetana na dortu ztuhla.

Přeji dobrou chuť.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2016-06-22 Dezerty

Poznámka

Kdo nemůže vaječný bílek, šmakouna vynechá, bude zapotřebí jej nahradit například větším podílem kešu ořechů či kokosem. Pro bezlepkovou dietu stačí použít bezlepkové ovesné vločky, pohankové či quinoa.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostoslava
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI