Nepečený dýňový koláč zpět

Korpus:
ovesné vločky150 gvlašské ořechy100 gsušené vypeckované datle + 100 ml vody100 g
skořice2 lžičkysůl špetka
Náplň:
dýně Hokaido400 gkešu ořechy100 gsušené vypeckované datle + 100 ml vody100 g
javorový sirup3 lžícešťáva z jednoho citronu dle chutisůl špetka
agar + 200 ml vody1 lžičkaperníkové koření1 lžičkapomerančová kůra (není nutné)1 lžička
kvalitní kakao1 lžíce
ovesné vločky 150 g, vlašské ořechy 100 g, sušené vypeckované datle + 100 ml vody 100 g, skořice 2 lžičky, sůl špetka, dýně Hokaido 400 g, kešu ořechy 100 g, sušené vypeckované datle + 100 ml vody 100 g, javorový sirup 3 lžíce, šťáva z jednoho citronu dle chuti, sůl špetka, agar + 200 ml vody 1 lžička, perníkové koření 1 lžička, pomerančová kůra (není nutné) 1 lžička, kvalitní kakao 1 lžíce

Příprava

Všude dýně. Podzim se zkrátka nese v tomto duchu. Už bych byla trapná opěvováním dýní stále dokola, proto pojďme rovnou na recept. Tentokrát na nepečený dýňový koláč.

  1. Kešu ořechy propláchněte a nechte namočené alespoň dvě hodiny, nejlépe ale přes noc. Stejně tak si opláchněte a namočte datle - na korpus i na náplň (každé zvlášť).
  2. Na pánvi lehce nasucho opražte ovesné vločky spolu s vlašskými ořechy. Nechte vychladnout.
  3. Dýni omyjte, popřípadě oloupejte a nakrájejte  na kostičky. Podlijte menším množstvím vody (asi 1deci) a duste pod pokličkou do měkka, asi 15 minut. V případě potřeby přilijte trochu vody.
  4. Když se Vám vaří dýně, dejte do nožového mixéru vychladlé opražené vločky s ořechy, skořici, špetku soli a několika pulzy promixujte. 
  5. Plnícím tubusem začněte přidávat okapané odmočené datle (bez vody - tu schovejte), pěkně jednu po druhé, dokud nevznikne drobivá hmota. Tuto hmotu pečlivě rozprostřete do koláčové formy a uplácejte. Mixér nemyjte, budete ho ještě potřebovat.
  6. Nyní už by měla být dýně měkká. Do hrnce přilejte vodu z datlí, kterou jste nepoužili do těsta. V 200 ml vody si rozmíchejte lžičku agaru a přilejte k dýni a minutku povařte. Odstavte.
  7. Do nožového mixéru dejte slité odmočené kešu ořechy, datle i s máčecí vodou, javorový sirup, šťávu z poloviny citrónu, perníkové koření, pomerančovou kůru a mixujte, dokud nebude hmota hladká. Nakonec přidejte ještě teplou dýni s agarem a vše dokonale promixujte. 
  8. V  malé mističce smíchejte lžíci kakaa asi se dvěma lžícemi vody, dokud nevznikne kašička a následně přidejte asi 4 polévkové lžíce dýňové náplně a promíchejte.
  9. Dýňovou náplň rovnoměrně rozprostřete na uplácaný korpus. Kakaovou hmotou nyní můžete udělat různé obrazce. Já chtěla udělat pavučinu, ale nešlo mi to, tak jsem kakaovou hmotu jednoduše navrstvila na celý povrch koláče. 
  10. Dejte koláč do lednice a nechte pár hodin odležet.
2015-09-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI