Oranžový cheesecake zpět

Ingredience (průměr formy 20 cm):
ovesné sušenky nebo sušenky Gigestive150 gmáslo3 lžíceneochucený termizovaný sýr (Philadelphia)600 g
vejce3 - 4 ksmoučkový cukr4 lžícevanilková esence1 lžička
maracuja2 ksvelké mango1 kshodně zralé meruňky2 - 3 ks
Amaretto kapka
ovesné sušenky nebo sušenky Gigestive 150 g, máslo 3 lžíce, neochucený termizovaný sýr (Philadelphia) 600 g, vejce 3 - 4 ks, moučkový cukr 4 lžíce, vanilková esence 1 lžička, maracuja 2 ks, velké mango 1 ks, hodně zralé meruňky 2 - 3 ks, Amaretto kapka

Příprava

Jelikož tu máme zase léto a vysoké teploty, nejvhodnějším dezertem se teď jeví něco lehkého a osvěžujícího. Já nedám dopustit na cheesecake, což je sice klasika, která ale nikdy nezestárne. Navíc má neskutečně mnoho variant, které snadno přizpůsobíte své chuti. Možná se ptáte, proč jsem tento cheesecake nazvala jako oranžový. Je to jednoduché - obsahuje totiž několik druhů ovoce, které je všechno oranžové. Kombinace manga, maracuji a meruněk je opravdu velmi dobrá a chuťově zajímavá a dortík přímo voní létem. Když ještě do meruňkového pyré přidáte trochu najemno nasekané máty, bude cheesecake ještě více osvěžující. My jsme si dortík vychutnali na zahradě, kterou jsme letos celou předělávali. Není nad to si s kafíčkem a dortíkem posedět na novém křesílku a koukat na nově zasazenou, čerstvě zelenou trávu.

Na korpus rozemeleme v mixéru sušenky na jemnou strouhanku a smícháme je s rozpuštěným máslem. Hmotu dobře a rovnoměrně upěchujeme na dno rozevírací dortové formy a dáme chvíli chladit. Dno formy můžeme vyložit pečícím papírem, pro pozdější lepší manipulaci. Troubu rozehřejeme na 160°C a připravíme si krém. V míse vyšleháme sýr s cukrem a po jednom přidáváme vejce a také esenci. Maracuju rozpůlíme a vydlabeme dužinu, kterou přidáme do krému. Nakonec rozmixujeme mango na jemné pyré (pár plátků si necháme na ozdobu) a také zamícháme do krému. Ten nalijeme na připravený korpus a pečme v troubě cca 70-80°C, nejlépe bez horkovzduchu. Cheesecake by měl být na povrchu pevný, ale pružný, nesmí se přepéct. Hotový dort necháme chvíli vychladnout ve formě, poté ji opatrně sundáme. Nakonec připravíme meruňkové pyré tak, že rozmixujeme meruňky s kapkou vody a likéru. Hotové pyré rovnoměrně rozprostřeme na povrch celého dortu, ozdobíme měsíčky manga a mátou a dáme vychladit na několik hodin do lednice.

2017-06-22 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI