Oříšková krupicová halva zpět

Ingredience:
polotučné mléko2 hrnkycukr (med)1 hrnekdětská krupička1 hrnek
olej / máslo1/3 hrnkustrouhané ořechy / mandle1 hrnekhrozinky v rumu1/2 hrnku
sekané sušené ovoce hrst
polotučné mléko 2 hrnky, cukr (med) 1 hrnek, dětská krupička 1 hrnek, olej / máslo 1/3 hrnku, strouhané ořechy / mandle 1 hrnek, hrozinky v rumu 1/2 hrnku, sekané sušené ovoce hrst

Příprava

Vyzkoušejte recept na skvělý krupicový dezert. Nejlépe chutná, když je pořádně vychlazený.

Hrozinky namočíme do vařící vody, můžeme k nim pro chuť přidat trošku rumové tresti nebo je namočit přímo do rumu.

Mléko za častého svaříme s cukrem a odstavíme z plotýnky.
V pánvi rozpustíme máslo (nebo zhřejeme olej) a přisypeme krupici s mletými nebo sekanými oříšky. Za stálého míchání krupici pražíme, dokud trochu nezezlátne (trvá to asi deset minut).

Ke krupici po částech přidáváme mléko a promícháváme, aby nevznikly hrudky. Pak mícháme, dokud se směs nezmění v hmotu připomínající svou konzistencí velmi hustou krupicovou kaši – viz obrázek. Kdo má rád hrozinky a sušené ovoce, přimíchá je do hotové směsi.

Připravené menší mističky vymažeme olejem a naplníme krupicovou směsí. Necháme vychladit a pak skladujeme v ledničce, nám ale halva moc chutná i teplá.

Můžeme podávat posypané praženými oříšky a mandlemi, posypané čokoládou, zkrátka podle toho, jak má kdo mlsný jazýček :-) 

2013-10-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI