Ovesná kaše s karamelizovanými jablky zpět

Ingredience:
jemné ovesné vločky80 gskořice1/2 lžičkymléko200 ml
javorový sirup2 lžícejablko1 ksmandle15 g
Karamelizované jablko:
jablko1 ksvoda trochutřtinový cukr1 lžíce
máslo1 lžíce
jemné ovesné vločky 80 g, skořice 1/2 lžičky, mléko 200 ml, javorový sirup 2 lžíce, jablko 1 ks, mandle 15 g, jablko 1 ks, voda trochu, třtinový cukr 1 lžíce, máslo 1 lžíce

Příprava

Když nastane podzim, začneme snídat kaše. Jeden by řekl, že v létě je přece spousta ovoce a tak si tu kaši uděláte lepší. Ale nám v létě nejedou. Tohle je naše nejoblíbenější. S obyčejnými jablky.Podzimní i zimní.

Jablkům vykrojte jádřinec a nakrájejte je na kostičky. Rozdělte na 2 půlky, jedno jablko přijde do kaše, druhé se bude karamelizovat. 

Jedno pokrájené jablko dejte na rozehřátou pánev společně s trochou vody (cca 3 lžíce). Promíchávejte a až se voda odpaří, přidejte máslo. Na pánev s jablky a rozehřátým máslem vsypte cukr a začněte promíchávat. Jablka opékejte, dokud nezačnou lehce zlátnout. Pozor na připálení.

Ovesné vločky (použijte jemné, je to důležité) zalijte mlékem, přidejte jedno pokrájené jablko a skořici a pomalu přiveďte k varu. Nezapomeňte promíchávat, aby se vám kaše nepřipálila. V okamžiku, kdy začne probublávat, ji ještě nechám tak půl minuty vařit, přidám javorový sirup a posekané mandle (posekám je celé, i se slupkou, ale určitě by šly použít i plátky atd.), přiklopím pokličkou a nechám chvilku odstát (v tuto chvíli jdu většinou do koupelny, to jen takový tip s načasováním, pokud budete taky kaši dělat ve všední den ráno.

K hotové kaši už jen přidejte karamelizovaná jablka a je to. 

P.S. Ráno si samozřejmě nic nevážím a neodměřuju, to jen kvůli receptu. Za chvilku to budete mít v oku. Mléko používám vždycky kravské. Rostlinná (kromě kokosového) mi nechutnají. Samozřejmě, pokud kravské nemůžete, použijte mléko podle vaší potřeby a chuti.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2019-01-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI