Ovesné muffiny s jablky a perníkovým kořením zpět

Ingredience:
jablečné pyré315 mlšpaldová mouka1 hrnekjemné ovesné vločky1 hrnek
vejce2 ksnasekané vlašské ořechy hrstrostlinný olej1/4 hrnku
rostlinné mléko1/2 hrnkuperníkové koření1 - 2 lžičkytřtinový cukr dle chuti
jablka2 kskypřící prášek do pečiva1/2 sáčkusůl špetka
jablečné pyré 315 ml, špaldová mouka 1 hrnek, jemné ovesné vločky 1 hrnek, vejce 2 ks, nasekané vlašské ořechy hrst, rostlinný olej 1/4 hrnku, rostlinné mléko 1/2 hrnku, perníkové koření 1 - 2 lžičky, třtinový cukr dle chuti, jablka 2 ks, kypřící prášek do pečiva 1/2 sáčku, sůl špetka

Příprava

Když chci upéct něco sladkého k snídani, většinou to jsou muffiny. Oblíbila jsem si tyhle ovesné s jablky a perníkovým kořením. Během pečení vám provoní celou kuchyň a jejich příprava vám zabere jen chviličku. Díky jablíčkům jsou přirozeně sladké a ovesné vločky se zase postarají o přísun vlákniny.

Jablka očistíme, zbavíme je slupky a nakrájíme na menší kostičky. Do mísy vsypeme mouku, ovesné vločky a kypřící prášek. Přidáme jablečné pyré, vejce, olej, mléko, perníkové koření, ořechy, cukr a špetku soli. Všechny suroviny dobře promícháme a na závěr přidáme část nakrájených jablek. Těsto ještě jednou lehce promícháme a lžící ho rozdělíme do košíčků na muffiny. Vršek každého muffinu ozdobíme zbylými jablky a lehce posypeme vločkami. Muffiny pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 25 - 30 minut.

Dobrou chuť.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2018-06-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI