Ovesné skořicové sušenky s ořechy a medem zpět

Ingredience:
ovesné vločky150 gvlašské ořechy50 gmed60 - 90 g
jedlá soda na špičku lžičkyČeské Ghíčko30 - 40 gskořice1 lžička
ovesné vločky 150 g, vlašské ořechy 50 g, med 60 - 90 g, jedlá soda na špičku lžičky, České Ghíčko 30 - 40 g, skořice 1 lžička

Příprava

Při přípravě mini cheesecake dortíčků jsem použila jako korpus právě toto těsto, kterého mi trošku zbylo a já jej využila na ozdobu mini dortíčků a vykrájela srdíčka, po upečení a ochutnání jsem si řekla, že prostě musím připravit sušenky. Jejich chuť se velmi blíží Lotus sušenkám a tato alternativa sklidila obrovský úspěch nejen u mě, ale i malého msláčka i tatínka.

Nejdůležitější je namlít ovesné vločky společně s ořechy zcela na prach, ideálně do stavu mouky.

Namleté vločky a ořechy vložíme do mísy, přidáme med, tuk, skořici na špičku lžičky jedlé sody a vypracujeme těsto. Pro lepší práci s těstem můžeme dát krátce do lednice. My neměli čas, malý chtěl ihned tvořit, těsto se muselo podebírat nožem, ale zvládli jsme to.

Vykrojené tvary klademe na plech, který si vysteleme pečícím papírem, množství sušenek je závislé na druhu zvolených vykrajovátek, zde doporučuji formičky, které do těsta obrázek vtlačí, jinak určitě bude třeba těsto nechat chvíli zachladit.

Když máme dobojováno, vložíme sušenky do rozehřáté trouby, pečeme na 180°C přibližně 8-10 minut, záleží, jak uděláme silné, doporučuji minimálně 0,5cm, hlídáme a neodcházíme od trouby, i když se vám budou sušenky zdát měkké ve chvíli, kdy chytí zlatavou barvu ven s nimi, po vychladnutí jsou pak tvrdší. Pokud by se vám stalo, že je trošku více vypečete, tak je vložte do igelitového sáčku nebo do lednice.

Sušenky necháme vychladnout, to si říkám pokaždé a stejně nikdy nevydržím. No a pak podáváme skřítkům, ale zaručeně budou chutnat celé rodině.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2017-09-08 Dezerty

Poznámka

Do těchto sušenek můžeme jako alternativu pro skořici dát perníkové koření, kakaový prášek. Věřím, že budou skvělé i s dýní či červenou řepou, tam se ale poměr surovin bude muset upravit. Rozhodně si s tímto těstem budu hrát při přípravě vánočního cukroví.

Autor:

Počet porcí
30
 porcí
Typ jídladěti
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI