Ovesné sušenky se skořicí zpět

Ingredience:
ovesné vločky4 dlcelozrnná / špaldová mouka4 dlmáslo2 dl
med2 - 3 lžícevětší vejce2 ksmletá skořice2 lžičky
kardamom1 lžičkaprášek do pečiva1 lžička
ovesné vločky 4 dl, celozrnná / špaldová mouka 4 dl, máslo 2 dl, med 2 - 3 lžíce, větší vejce 2 ks, mletá skořice 2 lžičky, kardamom 1 lžička, prášek do pečiva 1 lžička

Příprava

Sušenky nejsou téměř vůbec sladké, takže si podle chuti můžete přidat cukr, ale mně moc chutnají i takto. Rodina, u které jsem, téměř nejí sladké během týdne, tak abych jim tu nekazila morálku. 

Opět si vemte k ruce odměrky z Ikea, protože váhu jsem tu nikde neobjevila. Ještě jedna zvláštnost se týká místního másla - je totiž lehce slané, naše normální neslané máslo tu sice taky mají, ale prakticky se vůbec nepoužívá, ze slaného se i peče, ale vůbec byste to na chuti nepoznali.

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 stupňů.

Smíchejte ovesné vločky, mouku a kypřicí prášek. V hrnci rozpusťte máslo s medem a pak tuto směs přidejte k suchým surovinám. Přidejte vejce a pořádně zamíchejte. Nakonec přisypte koření a zpracujte jakousi lepivou směs. 

Vezměte si dva kusy pečicího papíru a mezi ně dejte onu hmotu. Válečkem na těsto vyválejte placku o tloušťce půl centimetru a vykrajujte kolečka o průměru 3 cm.

Přemístěte kolečka na dva plechy vyložené papírem na pečení a ve vyhřáté troubě pečte cca 10 minut, a nebo dokud sušenky nezhnědnou. Před jakoukoli manipulací je nechte chvíli vychladnou, jinak by se mohly rozpadnout.

Výsledné sušenky ještě můžete lehce poprášit skořicí.

2014-02-14 Dezerty

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI