Ovesný koláč s brusinkami, jablky, skořicí a borůvkami zpět

Ingredience:
ovesné vločky (lze kupit bezlepkové)8 - 10 hrstíjablka4 ksborůvky4 - 5 hrstí
kokosový olej2 lžícebrusinky1 lžícevoda8 - 10 lžic
skořice1,5 lžičky
ovesné vločky (lze kupit bezlepkové) 8 - 10 hrstí, jablka 4 ks, borůvky 4 - 5 hrstí, kokosový olej 2 lžíce, brusinky 1 lžíce, voda 8 - 10 lžic, skořice 1,5 lžičky

Příprava

Měla jsem strašnou chuť na něco sladkého, v mrazáku máme ještě slušnou zásobu mraženého ovoce, hlavně borůvek, a tak jsem si řekla, že by se dalo něco spáchat. Ovesné vločky mi jako základ korpusu moc chutnají. Kombinace jablek se skořicí rovněž, a tak už se pomaličku zrodil tento dezert či snídaně.

Ovesné vločky si nameleme na prach, přidáme sušené brusinky, skořici, na hrubo nastrouhané jablko zbavené slupky, kokosový olej a dle savosti 8 - 10 lžic vody. Vypracujeme těsto, vody přidáme tolik, aby se s těstem hezky pracovalo. Připravené těsto vložíme do formy, kterou jsme si vystlali pečícím papírem. Těsto rovnoměrně rozložíme po celé formě, na vzniklý korpus přidáme na plátky pokrájená jablka a na prostředek koláče nasypeme borůvky.

Koláč vložíme do rozehřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut. Můžeme jíst ještě teplý, ale hůře drží. Když trošku zchladne, drží tvar krásně. 

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2018-04-30 Dezerty

Poznámka

Do základu těsta lze přidat vlašské ořechy žloutek, koláč lze kombinovat s celou řadou ovoce.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI