Ovesný koláč s mirabelkami zpět

Ingredience:
vypeckované mirabelky300 gtřtinový cukr50 gvločky200 g
žitná celozrnná mouka50 gšpaldová celozrnná mouka50 gvejce2 ks
jedlá soda1/2 lžičkykypřící práše z vinného kamene2 lžičkytřtinový cukr50 g
skořice1 lžičkaslunečnicový olej100 ml
vypeckované mirabelky 300 g, třtinový cukr 50 g, vločky 200 g, žitná celozrnná mouka 50 g, špaldová celozrnná mouka 50 g, vejce 2 ks, jedlá soda 1/2 lžičky, kypřící práše z vinného kamene 2 lžičky, třtinový cukr 50 g, skořice 1 lžička, slunečnicový olej 100 ml

Příprava

Když jsme jela s taťkou a dětmi na kole, narazili jsme na strom plný špendlíků nebo mirabelek(?). Mnoho jich už bylo popadaných, ale světe div se - žádná včela. Nasbírali jsme plný batoh. Ještě tam musíme zajet a sklepat je na plachtu neb děda přislíbil, že z nich udělá nějakou alkoholickou dobrůtku.

Ovoce a cukr zahřejeme na mírném plameni asi 10 minut (pokud je směs hodně řídká, můžeme přidat agar-agar nebo psyllium).
Z ostatních ingrediencí vytvoříme hmotu, 2/3 hmotu natlačíme do dortové formy. Pečeme 10 minut při 170 stupních. Potom na to nalijeme ovocnou směs a na to pak zbylé ovesné těsto a pečeme ještě 15 minut.

2016-08-22 Dezerty

Poznámka

Inspirace: Eva Francvá

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI