Ovocná ovesno-quinoa srdíčka zpět

Ingredience:
bezlepkové ovesné vločky90 gŠmakoun brusinky a goji100 gpufovaná quinoa40 g
datlový sirup50 gmix červeného a černého rybízu150 gkoko Ghí60 g
červený a černý rybíz na ozdobení
bezlepkové ovesné vločky 90 g, Šmakoun brusinky a goji 100 g, pufovaná quinoa 40 g, datlový sirup 50 g, mix červeného a černého rybízu 150 g, koko Ghí 60 g, červený a černý rybíz na ozdobení

Příprava

Chtěla jsem si připravit něco jen tak pro radost a zároveň pro manžela něco na zoubek. Nakonec jsem tyto srdíčka téměř snědla sama. No, tak mám alespoň motivaci na svátek zamilovaných, na který se skvěle hodí. Ač Valentýna moc neprožíváme, rádi jeden druhému uděláme radost. A proč si neudělat radost něčím na zub. Základ směsi je univerzální a možných kombinací neomezeně. Do základu z ovesných vloček, pufované quinoy, sirupu a tuku můžete přidat libovolné kombinace ochuceného Šmakouna, různě si hrát s příchutěmi a to nejen ovocnými, ale klidně i čokoládovými, ořechovými. Já jsem si hrála s kombinací červeného a černého rybízu, kterého mám plný mrazák, a tak se mi to skvěle hodilo. Po zapečení jsem si uvědomila, že to budou úžasné základy na dorty a toho se musí brzy využít, ale nyní k přípravě srdíček, tvar nemusí být ve tvaru srdce, můžete si udělat tyčinky, kroužky, pomoci si formou, do které směs vtlačíte.

Příprava je velmi snadná a jednoduchá, nameleme si sekáčkem ovesné vločky, nasypeme do mísy, přisypeme pufovanou quinou, šmakouna brusinky a goji nastrouháme najemno a následně rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme do směsi, dále přidáme povolené koko ghí či jiný tuk, datlový sirup, zamícháme, já míchala rukama, aby se všechny suroviny důkladně spojily, přisypeme červený a černý rybíz a zlehka zamícháme.

V případě, že nemůžeme nebo nechceme konzumovat vaječný bílek v podobě Šmakouna, postupujeme dle postupu v ingrediencích – 50g loupaných mandlí namočíme do  mandlového mléka – dáme do vysoké sklenice a zalijeme, aby nebyly vidět, ne více, aby vzniklá hmota nebyla příliš řídká, přidáme 1/2 hrsti brusinek a dle vlastní potřeby a chuti goji, necháme chvíli namočené a následně rozmixujeme dohladka, dle konzistence případně doředíme mandlovým mlékem. Jen se musíme připravit na to, že chuť bude trošku jiná, ale i tak moc dobrá. Pokud nemůžete mandle, úžasně rovněž pojí jakékoliv ovocné pyré z nastrouhaného čerstvého ovoce – jablka, banán, meruňková či broskvová přesnídávka…

Vezmeme si plech, který vysteleme pečícím papírem, vezmeme si formu, já použila srdíčko, do kterého vtlačíme připravenou směs, pokud se vám rybíz schová dovnitř, ozdobte si vámi zvolená tvary na povrchu, jemně rybíz zatlačíme do hmoty, následně vytlačíme z formy rovnou na pečící papír.

Takto postupujeme, dokud nebudeme mít všechna srdíčka připravená, připravená srdíčka vložíme do rozehřáté trouby, pečeme na 180-200°C 5-10 minut, záleže jak moc chcete vypečená.

Srdíčka nejsou tvrdá, rozhodně se nemusíte bát, že si vylámete zuby. Můžeme nechat jen tak nebo ozdobit či polít čokoládou.

Přeji příjemné mlsání.

2017-02-06 Dezerty

Autor:

Počet porcí
16
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI