Ovocná třená bublanina zpět

Ingredience:
polohrubá mouka300 gcukr krupice140 gzměklé máslo140 g
mléko250 mlcelá vejce2 kskypřící prášek do pečiva špetka
višně/jahody dle chuti
polohrubá mouka 300 g, cukr krupice 140 g, změklé máslo 140 g, mléko 250 ml, celá vejce 2 ks, kypřící prášek do pečiva špetka, višně/jahody dle chuti

Příprava

Bublanina, je takovou staročeskou klasikou, která nikdy nezklame. Takže vyndáme ovocné zásoby z léta a šup, je to hotovo.

Vejce utřeme s cukrem do pěny, přidáme mléko, změklé máslo, špetku prášku do pečiva a postupně přidáváme mouku. Hotové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto pomocí stěrky hezky rozetřeme a naklademe višně, nebo jahody. Pečeme při 180 °C asi 25 minut. Nakonec zlehka posypeme moučkovým cukrem.

Recept je z televizního pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem, 
na TV Paprika CzSk. Reprízy pořadu jsou vysílané od pátku 15.2.2019 od 21. hodin. Všechny recepty z pořadu najdete zde: 
http://www.tvpaprika.cz/…/N/Nicely_Czech_with_Vendy_and_Adam

Fotos by: Katalin Sándor

2019-03-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI