Ovocná třená bublanina zpět

Ingredience:
polohrubá mouka300 gcukr krupice140 gzměklé máslo140 g
mléko250 mlcelá vejce2 kskypřící prášek do pečiva špetka
višně/jahody dle chuti
polohrubá mouka 300 g, cukr krupice 140 g, změklé máslo 140 g, mléko 250 ml, celá vejce 2 ks, kypřící prášek do pečiva špetka, višně/jahody dle chuti

Příprava

Bublanina, je takovou staročeskou klasikou, která nikdy nezklame. Takže vyndáme ovocné zásoby z léta a šup, je to hotovo.

Vejce utřeme s cukrem do pěny, přidáme mléko, změklé máslo, špetku prášku do pečiva a postupně přidáváme mouku. Hotové těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Těsto pomocí stěrky hezky rozetřeme a naklademe višně, nebo jahody. Pečeme při 180 °C asi 25 minut. Nakonec zlehka posypeme moučkovým cukrem.

Recept je z televizního pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem, 
na TV Paprika CzSk. Reprízy pořadu jsou vysílané od pátku 15.2.2019 od 21. hodin. Všechny recepty z pořadu najdete zde: 
http://www.tvpaprika.cz/…/N/Nicely_Czech_with_Vendy_and_Adam

Fotos by: Katalin Sándor

2019-03-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI