Pain Perdu - Francouzské tousty zpět

Ingredience:
toustový chleba4 plátkyvejce2 kssmetana1 lžíce
skořice1/4 lžičkytřtinový cukr1 lžičkamáslo (nejlépe přepuštěné)1 lžíce
moučkový cukr na posypáníjablko1/2 kshruška1/2 ks
máslo1 lžíceme1 lžícebílé víno1,5 lžíce
hřebíček2 kscitronová nebo limetová šťáva dle chuti
toustový chleba 4 plátky, vejce 2 ks, smetana 1 lžíce, skořice 1/4 lžičky, třtinový cukr 1 lžička, máslo (nejlépe přepuštěné) 1 lžíce, moučkový cukr na posypání, jablko 1/2 ks, hruška 1/2 ks, máslo 1 lžíce, me 1 lžíce, bílé víno 1,5 lžíce, hřebíček 2 ks, citronová nebo limetová šťáva dle chuti

Příprava

Sobotní snídaně pro hosta ve francouzském stylu! Přesně to je tzv. Pain Perdu, čili francouzský toust s karamelizovanýma jablkama a hruškou! Tahle sníďa může ale bejt i trošku na slano, pojďte mrknout, jak na to!

Tousťák šikmo překrojíme. Vejce rozšleháme metlou společně s cukrem, smetanou a skořicí a necháme odpočinout. Mezitím si nakrájíme jablko a hrušku na kousky, v rendlíku rozpustíme máslo, přidáme med, bílý víno, hřebíček a směs svaříme. V polovině přidáme ovoce, zakápneme citronovou šťávou a necháme karamelizovat.
Na rozehřátou pánev dáme druhou lžíci másla, plátky tousťáku namočíme do vaječné směsi a zvolna opékáme dozlatova. Servírujeme spolu s karamelizovaným i čerstvým ovocem. Fajnšmekři mohou přidat plátky opečených foie gras, tahle slano-sladká kombinace vás zaručeně dostane!

2017-03-13 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI