Panna cotta s maracujou zpět

Ingredience:
smetana na šlehání 31%500 mldomácí vanilkový cukr50 gželatina3 plátky
vanilkový lusk1 ksmaracuja4 ks
smetana na šlehání 31% 500 ml, domácí vanilkový cukr 50 g, želatina 3 plátky, vanilkový lusk 1 ks, maracuja 4 ks

Příprava

Panna cotta patří k mým oblíbeným dezertům, a to jednak pro svou chuť, ale také pro snadnost a rychlost přípravy. Jelikož jsem potřebovala zpracovat maracuju tak na panna cottu padla jasná volba.

Jak jsem již říkala, příprava tohoto dezertu je velice jednoduchá a velice rychlá. Nejprve si dáme nabobtnat do mističky s vodou plátky želatiny. Následně do kastrůlku nalijeme smetanu, přidáme cukr a semínka z jednoho vanilkového lusku. Lusk určitě nevyhazujeme, ale můžeme ho dát do dózy a zasypat moučkovým cukrem a vznikne nám úžasný domácí vanilkový cukr. Na mírném ohni necháme rozpustit cukr ve smetaně, kterou zahřejeme těsně pod bod varu. Jakmile je smetana takto zahřátá, přidáme vymačkanou želatinu a metličkou promícháme, dokud se želatina nerozpustí. Nyní už nezbývá než nalít smetanu přes jemné sítko do připravených skleniček. Necháme vychladnout a dáme do lednice, kde dezert krásně ztuhne. Jakmile panna cotta ztuhne, dozdobíme ji libovolným ovocem. Já zvolila maracuju, protože se krásně doplňuje chuť sladké panna cotty a kyselé maracuji.

2016-05-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI