Perníčky zpět

Ingredience:
hladká mouka1 a 1/4 hrnkumoučkový cukr1/2 hrnkumed1 hrnek
mandlová moučka (nebo jemně mleté mandle)1,5 hrnkuprášek do perníku1 ksskořice1 lžička
holandské kakao CARLA Chocolate1 hrnekrozpuštěné máslo1 hrnek
hladká mouka 1 a 1/4 hrnku, moučkový cukr 1/2 hrnku, med 1 hrnek, mandlová moučka (nebo jemně mleté mandle) 1,5 hrnku, prášek do perníku 1 ks, skořice 1 lžička, holandské kakao CARLA Chocolate 1 hrnek, rozpuštěné máslo 1 hrnek

Příprava

A je tady zase jeden vánoční receptík. A jsou to perníčky. Receptů na ně je mnoho, třeba vám přijde vhod i ten ode mě.

Všechny sypké ingredience promícháme, přidáme med a postupně přidáváme rozpuštěné máslo, tak aby se těsto hezky zpracovalo. Na pomoučněném vále vyválíme těsto na cca 3-5mm a vykrajujeme požadované tvary. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C a bedlivě sledujeme (čas pečení nelze přesně určit, ale protože jde o těsto s kakaem, tak mohou rychle připálit). 
Po upečení potřeme perníčky bílkem pro hezký lesk. K perníčkům dáme do uzavíratelné dózy nakrojené jablíčko, které dodá perníčkům potřebnou vlhkost. 
Polevu dělám od oka – cukr moučka, bílek, citrónová šťáva, vše ušlehám (na jednom perníčku zkusím, zda poleva neteče, a v případě potřeby přidám ještě cukr). Polevu si rozdělím do skleniček a obarvím obyčejnými práškovými potravinářskými barvami z drogerie.
Perníčky zdobím čokoládou a cukrovou polevou.

2016-11-28 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI