Perníčky

zpět
Perníčky
Ingredience:
hladká mouka1 a 1/4 hrnkumoučkový cukr1/2 hrnkumed1 hrnek
mandlová moučka (nebo jemně mleté mandle)1,5 hrnkuprášek do perníku1 ksskořice1 lžička
holandské kakao CARLA Chocolate1 hrnekrozpuštěné máslo1 hrnek
hladká mouka 1 a 1/4 hrnku, moučkový cukr 1/2 hrnku, med 1 hrnek, mandlová moučka (nebo jemně mleté mandle) 1,5 hrnku, prášek do perníku 1 ks, skořice 1 lžička, holandské kakao CARLA Chocolate 1 hrnek, rozpuštěné máslo 1 hrnek

Příprava

A je tady zase jeden vánoční receptík. A jsou to perníčky. Receptů na ně je mnoho, třeba vám přijde vhod i ten ode mě.

Všechny sypké ingredience promícháme, přidáme med a postupně přidáváme rozpuštěné máslo, tak aby se těsto hezky zpracovalo. Na pomoučněném vále vyválíme těsto na cca 3-5mm a vykrajujeme požadované tvary. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C a bedlivě sledujeme (čas pečení nelze přesně určit, ale protože jde o těsto s kakaem, tak mohou rychle připálit). 
Po upečení potřeme perníčky bílkem pro hezký lesk. K perníčkům dáme do uzavíratelné dózy nakrojené jablíčko, které dodá perníčkům potřebnou vlhkost. 
Polevu dělám od oka – cukr moučka, bílek, citrónová šťáva, vše ušlehám (na jednom perníčku zkusím, zda poleva neteče, a v případě potřeby přidám ještě cukr). Polevu si rozdělím do skleniček a obarvím obyčejnými práškovými potravinářskými barvami z drogerie.
Perníčky zdobím čokoládou a cukrovou polevou.

2016-11-28 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI