Perník s ořechy a jablky zpět

Ingredience:
polohrubá mouka250 gkrupicový cukr120 gkakao2 lžíce
prášek do pečiva1 ksvlašské ořechy hrstvětší jablko1 ks
perníkové koření2 lžícemléko250 mlolej100 ml
vejce1 ks
polohrubá mouka 250 g, krupicový cukr 120 g, kakao 2 lžíce, prášek do pečiva 1 ks, vlašské ořechy hrst, větší jablko 1 ks, perníkové koření 2 lžíce, mléko 250 ml, olej 100 ml, vejce 1 ks

Příprava

Perníkové moučníky jsou jedny z mých nejoblíbenějších. Díky jablku je krásně vláčný a navíc kombinace perníku, jablka a ořechů vám doma navodí vánoční atmosféru a to skoro bez námahy. Je tak snadný, že ho stihnete upéct i večer po práci.

V míse smíchejte suché ingredience: mouku, cukr, kakao, kypřící prášek a perníkové koření. Přidejte na kostičky pokrájené jablko (nemusíte ho ani loupat) a hrst nahrubo nasekaných vlašských ořechů.

Odměřte mléko a olej a společně s vejcem přidejte k suché směsi. Dobře vše promíchejte a nalijte na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný máslem a vysypaný moukou.

Peče v troubě předehřáté na 170°C přibližně 30 minut. Propečení zkoušejte špejlí (těsto se na ní nesmí lepit).


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-02-10 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI