| Ingredience: | |||||
| celozrnná žitná mouka | |||||
| ovesné vločky | 1/2 šálku | olej | 1/2 šálku | rostlinné mléko | 1 a půl šálku |
| kypřící prášek do perníku (nebo obyč prášek plus koření do perníku) | 1 sáček | karob (kakao) | 2 lžíce | ||
| fruktóza či jiného sladidla (sirupu) | |||||
| posekané ořechy | hrst | mix rozinek a brusinek | hrst | nastrouhaná cuketa | 1/2 ks |
| jemně strouhaná mrkev | 1 ks | rum | 3 lžíce | karobová poleva | + dle chuti |
| karob | dle chuti | bramborový škrob | dle potřeby | kokosový olej | dle potřeby |
| agáve sirup | 2 lžíce | ||||
To bych nebyla já, abych do toho pečení nepřidala něco zvláštního, obyčejný perník je pro mne asi nuda. Na druhou stranu je perník z cukety celkem normální věc. Použila jsem samozřejmě celozrnnou mouku a také kypřící prášek do perníku od Alnatury, který v sobě měl již koření a krásně voněl.
Je to trošku vlhčí perník a není tak nadýchaný díky vodě z cukety, chuťově je však výborný. Karobová poleva mu dodá na sex appealu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI