Piškotík zpět

Ingredience:
bezlepkové piškoty120 grostlinné mléko4 lžícemáslo80 g
jahodová marmeláda100 gbezlepkové piškoty120 gkokosové mléko800 g
kokosový cukr120 gkukuřičný škrob80 gvanilkový lusk1 ks
želatinový ztužovač (Dr. Oetker)1 balíčekjahody + 12 ks na ozdobu500 grostlinná smetana ke šlehání200 ml
bezlepkové piškoty 120 g, rostlinné mléko 4 lžíce, máslo 80 g, jahodová marmeláda 100 g, bezlepkové piškoty 120 g, kokosové mléko 800 g, kokosový cukr 120 g, kukuřičný škrob 80 g, vanilkový lusk 1 ks, želatinový ztužovač (Dr. Oetker) 1 balíček, jahody + 12 ks na ozdobu 500 g, rostlinná smetana ke šlehání 200 ml

Příprava

Naprosto úžasný dortík. Rychlý, jednoduchý, žádné pečení. Přes léto naprosto báječný na oslavy místo klasického těžkého piškotového těsta proloženého krémem.

Piškoty (120g) si slepíme marmeládou a necháme hodinu stranou. Zbytek piškotů rozdrtíme, provlhčíme mlékem a smícháme s máslem. Dortovou formu vyložíme potravinovou fólií. Na dno rozprostřeme hmotu, potřeme marmeládou a vyskládáme slepené piškoty. Z mléka, cukru, škrobu a vanilkové dřeně uvaříme hustý krém. Přikryjeme a necháme chladnout. Jakmile má vlažnou teplotu (udržíte v něm prst), tak vmícháme ztužovač. Část krému nalijeme na piškoty, poklademe plátky jahod a zalijeme zbytkem krému. Dáme ztuhnout do lednice nejlépe přes noc. Před servírováním dozdobíme šlehačkou a jahůdkou.

2014-08-27 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI