Pohanková kaše s karobem, mandlovým mlékem a mangem zpět

Ingredience:
pohanka lámanka200 gmandlové mléko300 mlkarob nebo kvalitní kakao1 - 2 lžičky
med2 lžícesekané mandle2 lžícemango1/2 ks
sůl špetka
pohanka lámanka 200 g, mandlové mléko 300 ml, karob nebo kvalitní kakao 1 - 2 lžičky, med 2 lžíce, sekané mandle 2 lžíce, mango 1/2 ks, sůl špetka

Příprava

Rána bývají většinou ospalá a v tomto ročním období i taková pochmourná. Chtěla jsem jej dnes nějak rozsvítit a díky kombinaci chutí, vůní a hlavně barev se mi to podařilo. Pohanku jako takovou až zas tak oblíbenou nemám, ale v dnešní kombinaci mě velmi potěšila. Její spojení s karobem a mangem bylo vyložené šťastné a hlavně chutné.

Pohanku si propláchneme horkou vodou. V kastrolku si zahřejeme mléko se špetkou soli a vsypeme pohanku. Přivedeme k varu a dáme pryč z plamene. Kastrolek zabalíme do utěrky a necháme dojít (nejlépe pod peřinou). Je to jeden ze způsobů vaření pohanky, tedy spíše nevaření, protože právě vařením se ztrácí nejcennější látky. Mezitím si okrájíme mango a nakrájíme na kostičky. Jakmile je pohanka měkká vmícháme do ní karob a med. Podáváme v misce společně s plátky mandlí a nakrájeným mangem. Kaši je možné si také nachystat večer do skleničky, dát do lednice a ráno jen přihřát.

Studená je dobrá i jako svačina.

2016-10-27 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI