Pohankové mandlové muffiny s Ghítelou zpět

Ingredience:
pohanková hladká mouka175 gpolohrubá mouka75 gprášek do pečiva bez fosfátů2 lžičky
sůl špetkamáslo125 gvejce2 ks
třtinový cukr50 gvanilkový třtinový cukr25 gmandlová drť (po výrobě domácího mléka)100 g
mandlové mléko300 mlGhítela na plnění
pohanková hladká mouka 175 g, polohrubá mouka 75 g, prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky, sůl špetka, máslo 125 g, vejce 2 ks, třtinový cukr 50 g, vanilkový třtinový cukr 25 g, mandlová drť (po výrobě domácího mléka) 100 g, mandlové mléko 300 ml, Ghítela na plnění

Příprava

K dnešnímu pečení přispěly dvě skutečnosti. První je ta, že jsem dělala domácí mandlové mléko a bylo potřeba využít vše beze zbytku. A druhá, že jdeme odpoledne s malou navštívit kamarádku, tak ať nepřijdeme s prázdnou.

Troubu si dáme předehřát na 180 stupňů. Smícháme suché ingredience (mouka, prášek do pečiva, sůl). Vedle si vyšleháme vejce s cukrem, přidáme rozpuštěné a vychladlé máslo, mandlovou drť a mandlové mléko a pořádně rozmícháme. Postupně přisypáváme mouku a zašleháváme jí do směsi. Silikonové formičky na muffiny si vyskládáme na plech a do každé dáme na dno lžíci těsta, na to asi lžičku Ghítely a překryjeme dalším těstem. Formičky plníme asi do 3/4 výšky, aby nám nepřetekly. Pečeme asi 25-30 minut. Po vychladnutí můžeme posypat cukrem.

2016-02-19 Dezerty

Autor:

Počet porcí
18
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI