Pohankové vanilkové rohlíčky s KOKO Ghí zpět

Ingredience:
pohanková mouka hladká (bio Harmonie)250 gKoko Ghí180 gnamletý kokosový cukr70 g
lískové ořechy100 gvanilkový lusk - vanilka z něj1 kssůl špetka
Tapioka škrob Adveni2 lžícenamletý kokosový cukr na obalení
pohanková mouka hladká (bio Harmonie) 250 g, Koko Ghí 180 g, namletý kokosový cukr 70 g, lískové ořechy 100 g, vanilkový lusk - vanilka z něj 1 ks, sůl špetka, Tapioka škrob Adveni 2 lžíce, namletý kokosový cukr na obalení

Příprava

Začínám pomalu připravovat vánoční cukroví, potřebuji jej do adventního kalendáře pro našeho malého mlsáčka. A čím jiným začít než klasikou. Pohankové vanilkové rohlíčky s Koko Ghí, naprosto senzační pro ty, kteří si nemůžou dopřát chuť másla, Ghí nebo-li přepuštěné máslo je zbaveno mléčné bílkoviny, tudíž s tímto cukroví nemusíte mít výčitky. Kombinace Ghí s kokosovým olejem je skvělá, vůně a chuť jedinečná, to prostě nelze popsat.

Původní recept mám od své kamarádky, která navštívila kurz pečení bez lepku, bohužel jsem se před rokem nemohla zúčastnit, a tak se o něj se mnou podělila. Jelikož toto těsto mám ráda i jen tak na přípravu sušenek, tak jsem si suroviny trošku upravila přidáním Tapioka škrobu, který je výživný a zároveň nám usnadní práci s těstem. Další velmi prospěšnou téměř stěžejní ingrediencí je Koko Ghí, které je za mě jedinečné svoji chutí, vůní a pro přípravu těchto rohlíčků se skvěle hodí. Minulé Vánoce jsem připravovala tyto rohlíčky s Alsanem bio, ale této chuti se nic nevyrovná a rozhodně stojí za vyzkoušení.

Připravuji je již druhým rokem, ale koko Ghí se u nás velmi rychle zabydlí. Koko Ghí je kombinace ghíčka s bio kokosovým olejem.  Má velmi jemnou chuť s nádechem po kokosu, prostě pecka. V lednici úžasně zatuhne jako kokosový olej, tudíž Koko Ghí najde uplatnění i v nepečených laskominách či raw dezertech. Minulé Vánoce byly tři dávky a obávám se, že letos tomu nebude jinak. Škoda jen, že nejde cítit tu vůni, jsou prostě luxusní. A nyní jak na ně…

Odvážíme si jednotlivé ingredience, pohankovou mouku, ghí, nameleme si lískové ořechy společně s kokosovým cukrem, vyškrábneme vanilku z vanilkového lusku.

Nasypeme si na pracovní plochu pohankovou mouku a přidáme ostatní suroviny, vypracujeme těsto, já nepřidávala nic navíc. Důkladně prohnětené těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme do druhého dne uležet.

Druhý den vyndáme hodinu předem, než s ním budeme pracovat, hodně nám v lednici díky Ghí zatuhne.

Těsto opět lehce propracujeme a připravíme z něj rohlíčky, které klademe na plech s pečícím papírem. Osvědčilo se mi připravovat vanilkové rohlíčky s pomocí pečícího papíru, na kterém rohlíčky vyválím a stočím.

Přeci jen s bezlepkovým těstem je trošku víc práce, počítejte s tím.

Připravené rohlíčky vložíme do předehřáté trouby, pečeme na 180°C přibližně 20 – 25 minut, záleží na tloušťce, určitě se nevyplatí dělat příliš tenké, rohlíčky jsou křehké a rozpadly by se.

Upečené rohlíčky poznáte snadno, začnou nádherně vonět a provoní celý dům, s Ghí určitě 20-25 minut. Zkoušela jsem s Alsanem bio, ale ta chuť není taková a pečení je kratší.

Upečené rohlíčky necháme vychladnout, nepospícháme, jinak se nám rozlámou, následně je již jen obalíme v namletém kokosovém cukru. Já si nasypala namletý kokosový cukr na talíř, položila do něj vanilkový rohlíček a druhou rukou posypala. Nemusíte se bát, po vychladnutí již tak křehké nejsou.

Přeji příjemné mlsání a pohodové, klidné Vánoce.

2016-11-28 Dezerty

Autor:

Počet porcí
28
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI