Pohankovo-špaldový koláč s jablky

zpět
Pohankovo-špaldový koláč s jablky
Ingredience:
vejce nebo 2 lžíce hrašky1 ksvoda (pokud použijete hrašku, tak 3/4 hrnku vody)1/2 hrnkušpaldová krupice1 hrnek
pohanková krupice či mouka1/2 hrnkutřtinový cukr1/2 hrnkukypřící prášek bez fosfátů1/2 sáčku
olej2 lžíceskořice, či hřebíček, nebo perníkové koření špetkajablka3 ks
vejce nebo 2 lžíce hrašky 1 ks, voda (pokud použijete hrašku, tak 3/4 hrnku vody) 1/2 hrnku, špaldová krupice 1 hrnek, pohanková krupice či mouka 1/2 hrnku, třtinový cukr 1/2 hrnku, kypřící prášek bez fosfátů 1/2 sáčku, olej 2 lžíce, skořice, či hřebíček, nebo perníkové koření špetka, jablka 3 ks

Příprava

Vyzkoušejte recept na chutný jablečný koláč z pohankové a špaldové krupice. Co je zdravé, nemusí být chuťově nudné. Ba naopak!

Vše smícháme dohromady, vlijeme na vymazané a moukou vysypané formy, posypeme na hrubou strouhanými jablky, které předtím prosladíme a posypeme skořicí. Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme cca 25 minut při 200 stupních (nebo 180 stupňů cca 35 minut).

Obměny a tipy:

- pokud máte domácí jablečná či hrušková povidla, zamíchejte je do jablíček

- použijte jakékoliv jiné ovoce + drobenka (2 lžíce mouky, 1 lžíce oleje a cukru)

- do těsta přimíchejte kvalitní kakao + o kapku více cukru

- místo cukru můžete použít med, či agáve sirup či nějaký slad

- po upečení koláč polijte javorovým sirupem

2013-10-30 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI