Pohankovo-žitné dýňové sušenky s jablky, kakaem, perníkovým kořením a medem zpět

Ingredience:
jablečné pyré148 gdýně Hokaido45 gperníkové kření1/2 lžičky
žitná mouka, celozrnná, jemně mletá150 gpohanková mouka hladká50 gAlsan Bio50 - 60 g
med1 a 1/2 lžícekakaový prášek Troubelice1 a 1/2 lžičkyžitná mouka celozrnná jemně mletá na podsypání těsta
jablečné pyré 148 g, dýně Hokaido 45 g, perníkové kření 1/2 lžičky, žitná mouka, celozrnná, jemně mletá 150 g, pohanková mouka hladká 50 g, Alsan Bio 50 - 60 g, med 1 a 1/2 lžíce, kakaový prášek Troubelice 1 a 1/2 lžičky, žitná mouka celozrnná jemně mletá na podsypání těsta

Příprava

Ráno jsem vstala a neměla jsem náladu vůbec nic dělat. 
Jenže můj malý pomocník to viděl úplně jinak. Hned jak vstal, křičel: "maminko, sušenky upéct jo? Prosím, Tomča pomůže". Byl dost neoblomný, a když člověk vidí ty malá natěšená očíčka, nemůže říct ne.
Pustili jsme se do přípravy těsta a užili si spoustu legrace. 
Jediné na co musím upozornit je, že těsto neobsahuje vajíčka, takže počítejte s tím, že je možné použít pouze vykrajovátka s razítkem, které se do vykrojeného tvaru obtiskne, jinak se s těstem pracovalo krásně.

Dýni oloupeme, vydlabeme, nastrouháme najemno, jablko oloupeme, vykrojíme jádřince a opět jako dýni nastrouháme najemno. Nastrouhanou dýni a jablko rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme perníkové koření, kakaový prášek, tuk, med, mouky. Vypracujeme nelepivé těsto, v případě potřeby podsypeme moukou.

My jsme s připraveným těstem ihned pracovali.
Těsto rozválíme a vykrojíme požadované tvary, vykrojené tvary klademe na plech s pečícím papírem, vložíme do předehřáté trouby, pečeme na 180-200°C přibližně 15 minut, podle požadované tvrdosti sušenek.

2016-09-16 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte cca 2 plechy sušenek. Mouku můžeme nahradit špaldovou moukou T 630 nebo T 1050, případně hladkou moukou. V případně, že se těsto bude lepit, přidat mouku, pokud se bude rozpadat, přidat tuk.

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídladěti
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI